Les famílies de la Beguda Alta tallaran la carretera en protesta pel tancament d’una línia i la pèrdua d’una mestra

0
240

L’escola Vinyes Verdes de la Beguda Alta va ser informada al mes de març que el Departament d’Educació de la Generalitat tancaria una aula d’educació infantil (P4) al curs vinent. La decisió ha estat presa per un tema de ràtios: sumant tot l’alumnat de P4 i P5 no arribarien a 21 infants. La conseqüència serà l’eliminació d’una plaça de de l’escola, que “passarà a ser escola incompleta (amb la potencial amenaça de perdre mestres especialistes) i haver d’augmentar considerablement les ràtios per poder mantenir la barreja d’alumnes de diferents edats pertanyents a un mateix cicle”, afirmen les famílies de l’escola, que recorda que “aquesta barreja d’alumnes de diferents edats dins d’un mateix cicle és un senyal identitari del centre”, el qual “ara podria veure afectada la seva autonomia com a escola en l’organització de determinats cursos”.

Les famílies han expressat la seva oposició a la decisió, i han decidit mobilitzar-se per aturar el canvi. Concretament, han anunciat que tallaran la carretera B-224 el dimarts 31 de maig entre les 5 i les 6 de la tarda, en franges intermitents de 10 minuts. També han recollit 909 signatures (la Beguda Alta té un nucli d’uns 900 habitants).

Les famílies asseguren que el Departament no ha tingut en compte la realitat complexa del centre, que el curs 2019/20 va acceptar la suggerència d’Educació d’implementar un pla experimental d’aula mixta 1-3 al centre, que ja es va implementar de manera integral el curs 2020/21 amb deu alumnes. Ara, professorat i famílies entenen la decisió d’eliminar una plaça de mestra com una manca de reconeixement a l’esforç d’adaptació que va fer l’escola.

La Beguda Alta és un nucli que fins al 2018 pertanyia a tres municipis, segona el carrer (Sant Esteve Sesrovires, Masquefa i Sant Llorenç d’Hortons) i a tres comarques; aleshores va quedar finalment adherit a Masquefa. De cara al curs 2022/23, el primer en què no hi ha hagut restriccions de places per ser específicament resident a la Beguda Alta, s’han inscrit al centre 18 alumnes de P3, demostrant l’interès de les famílies del municipi i de municipis propers pel Projecte Educatiu de l’Escola Vinyes Verdes.

 

FER UN COMENTARI