Les Fires de Maig de Vilafranca es transformen en una campanya amb sortejos i descomptes

0
608
L'alcalde Pere Regull i el regidor Joan M. Montfort a la presentació de la campanya "Fira't al maig!".// LA FURA

Enguany Vilafranca no tindrà fires presencials ni virtuals però impulsa una campanya comercial que s’allargarà durant tot el mes de maig

Aquest dimarts el regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Vilafranca, Joan Manel Monfort, acompanyat de l’alcalde Pere Regull, han presentat la campanya Fira’t al maig!, que aquest 2021 substituirà les fires que se celebren cada any en aquestes dates.

Montfort explicava que aquest any no hi haurà fira presencial ni tampoc fira virtual, com es va fer el 2020: “vam consensuar que una fira presencial encara no és possible degut a les mesures sanitàries amb motiu de la pandèmia per coronavirus, i no vèiem factible fer una fira virtual com l’any passat perquè, si bé va funcionar molt bé i va arribar a 30.000 persones, es va fer en un moment en què la població estava confinada a casa. Ara els establiments tornen a estar oberts i la gent té ganes d’estar als carrers, i per això hem volgut fer unes fires del tot noves”, apuntava.

La iniciativa d’aquest any serà una campanya comercial que durarà tot el mes de maig, oberta a tot tipus d’establiments i empreses, que hi podran participar de manera gratuïta. La campanya té cinc eixos: una nova edició dels Vilafrancs, els vals de compra per als establiments de comerç local que es va crear el passat 2020; una primera edició dels Vilafrancs virtuals, per invertir al marketplace Vilafranca A Prop; sortejos en els àmbits de la maquinària agrícola i els automòbils; sortejos de targetes-regal als comerços associats a Centre Vila; i l’oferta de menús especials que es podran degustar a diversos restaurants del municipi.

Compra online i local

En aquesta segona edició dels Vilafrancs, els usuaris que ho desitgin podran demanar els seus vals a través de la pàgina web vilafranca.cat/firatalmaig, on hauran d’escollir si volen Vilafrancs físics, Vilafrancs virtuals o d’ambdós tipus: cada persona podrà adquirir 50€ en Vilafrancs físics i 50€ en Vilafrancs virtuals invertint 30€ en cada cas. Així, aquesta vegada una família de quatre membres podria arribar a tenir Vilafrancs per un valor de 400€ en total.

Aquesta iniciativa sorgeix per potenciar la plataforma de compra en línia Vilafranca A Prop (vilafranca.aprop.online), que actualment ja ha incorporat una seixantena d’establiments comercials de la vila. “La pandèmia ha fet que molta més gent faci les seves compres per internet, però la diferència del marketplace Vilafranca A Prop és que ofereix productes dels comerços, establiments i empreses locals. És necessari tenir un projecte com aquest per fomentar les compres al sector privat local” recordava Regull.

Pel què fa als sortejos de la campanya Fira’t al maig!, hi participen una vintena de marques d’automòbils i set concessionaris de maquinària agrícola. El sorteig d’aquestes fires suposarà un descompte de 1.600 euros en el cas de la maquinària agrícola i de 3.000 euros en el cas dels automòbils sobre les compres que es realitzin als establiments adherits en el marc de la campanya.

Des de l’associació de comerciants Centre Vila impulsen el sorteig de quatre targetes-regal per valor de 30€ entre els usuaris que hagin adquirit Vilafrancs, i la campanya també comptarà amb la participació de l’associació de comerciants del barri de la Girada, la fira d’artesans i uns tastetsde mercat que es farien a la plaça de l’Oli.

FER UN COMENTARI