Les llavors eren les bases

0
176

Fa unes setmanes vaig escriure un article titulat “La llavor del canvi”, fent referència al petit grup de persones que tenien a les seves mans la possibilitat de formar una llista unitària dels partits independentistes. Aquesta unitat hauria significat un gran canvi, un gran exemple per a tot Catalunya. D’aquí, el títol “La llavor del canvi”. Però no va poder ser, i aquestes llavors, de moment, estan encara per germinar.

Després d’uns dies incerts, unes quantes llavors van començar a treure el cap: eren la gent de les Primàries, gent de les bases dels partits. Les Primàries Catalunya van posar les eines perquè les bases hi diguessin la seva, i la gent hi va entrar. Al moviment de les Primàries hi ha gent de tots els partits. Hi ha gent que fa un mes militava a ERC, gent del PSC i exPSC, gent de la CUP, de Procés Constituent, votants de Som Poble, exconvergents de tota la vida i també gent que mai havíem estat afiliats a cap partit polític. 530 inscrits el dia de les votacions, i 713 inscrits al final del dia, i 464 vots, tot un èxit!

Potser les autèntiques llavors no eren a les cúpules dels partits, sinó a les bases. Després del fallit intent de les directives dels partits per anar junts, han sigut les bases les que han fet el pas endavant i s’han erigit com les autèntiques llavors del canvi. Al final la unitat hi és, sí. Hi ha unitat independentista, la que han fet les bases i la gent del poble. I ara, les bases, les llavors del canvi, han parlat i ara elles són la unitat.

Pedro Muñoz

Primàries El Vendrell

FER UN COMENTARI