Fins a vint-i-dues territorials de l’Assemblea Nacional Catalana de l’Alt Penedès han aprovat un manifest que exigeix als partits independentistes que reforcin el seu compromís amb la “implantació de la República Catalana” i aïllin el Partit Socialista de qualsevol possibilitat de pacte.

Des de les territorials de l’ANC d’Avinyonet, Castellet i la Gornal, Castellví de la Marca, El Pla del Penedès, Font-rubí, Gelida, La Granada, Les Cabanyes, Mediona, Olèrdola, Pacs del Penedès, Puigdàlber, Sant Cugat Sesgarrigues, Sant Llorenç d’Hortons, Sant Pere de Riudebitlles, Sant Quintí de Mediona, Sant Sadurní d’Anoia, Subirats, Torrelavit, Torrelles, Vilafranca del Penedès i Vilobí del Penedès consideren que “la davallada dels partits espanyols de dretes a les recents eleccions municipals ha demostrat que el vot útil de l’unionisme espanyol ha estat pel PSC; mentre que les forces independentistes han obtingut més vots que a les eleccions del 2015”.

A la comarca de l’Alt Penedès, Junts per Catalunya ha assolit un miler de vots més que a les anteriors municipals i 99 regidors, mentre que Esquerra Republicana ha augmentat 5.000 vots i ha arribat als 78 regidors. La CUP ha tingut resultats irregulars als municipis, ja que en alguns ha perdut vots i regidors mentre que en altres ha aconseguit regidories que no tenia el 2015. Amb aquests resultats, les territorials de l’ANC troben que poden exigir als partits independentistes que “actuïn amb la dignitat que els pertoca i treballin per formar governs republicans i independentistes a tots els municipis on això sigui possible”.

Recorden que els socialistes van recolzar l’aplicació de l’article 155 i apunten que les desavinences entre els partits independentistes han de quedar en un segon pla “perquè desmobilitsen la població” i poden contribuir a “regalar els governs municipals a partits còmplices de la repressió que patim al nostra país”.

La situació política actual, després de les eleccions del passat 26 de maig, ha provocat que en alguns municipis com Vilafranca, la Granada o Subirats, entre altres, els partits independentistes barallin la possibilitat de pactar amb els socialistes per formar govern. Així, aquestes territorials de l’ANC s’han ajuntat per crear un manifest que insti els partits independentistes a deixar de banda les incongruències entre els partits i els dirigents i “es responsabilitzin amb els seus votants”.

 

FER UN COMENTARI