Les tres comarques del Penedès històric fan una aposta clara pel cicloturisme

0
314

Dimecres al vespre va tenir lloc a l’auditori del Vinseum de Vilafranca l’acte públic de presentació del renovat projecte turístic Penedès 360, que suposa l’escenificació de l’aposta de les tres comarques del Penedès històric per atreure turist es amb la bicicleta com a principal reclam. De la mà del Consorci de Promoció Turística del Penedès, amb el suport dels consells comarcals de l’Alt Penedès, del Baix Penedès i del Garraf al darrere, s’han creat tres rutes cicloturistes que passen per les tres comarques i que es poden fer en diverses etapes, amb la idea que els visitants es puguin anar aturant, visitant llocs, fent-hi estada, etc.

El president del Consorci, Ramon Riera, va parlar d’un projecte “sostenible, que diversifica l’experiència turística i l’amplia”, sobrepassant els límits territorials de les tres comarques. La directora general de Turisme de la Generalitat, Marta Domènech, present a l’acte, va destacar que la proposta “busca desestacionalitzar, que la temporada baixa deixi de ser-ho”, i amb un tipus de turisme que “és respectuós amb els residents, que genera una mobilitat amable”. També va dir que el repte serà ara saber-ho comercialitzar.

El Penedès 360 el formen tres rutes cicloturistes circulars (amb el mateix punt d’origen i d’arribada), totes elles pensades per fer en quatre etapes, però que es poden escurçar o allargar, segons conveniència. La Ruta BTT, de 180 quilòmetres i un desnivell de 4.178 metres en ascens i els mateixos de descens, és una ruta 100% de muntanya per fer en BTT o bici elèctrica, que envolta el Penedès. Arrenca de Sant Sadurní i passa per Ordal, baixa per tota la serra Litoral fins a Calafell, puja cap a la Bisbal, el Montmell, Pontons i Mediona. Passa sempre per camins, pistes forestals, alguns corriols i trialeres de baixada.

La Ruta Carretera, de 200 km i uns desnivells de 2.862 metres, connecta el mar i la muntanya per carreteres secundàries, amb sortida de Vilafranca i passant per llocs emblemàtics com les pujades de les Ventoses i de Font-rubí, la carretera del pantà de Foix, etc. Passa per punts alts com Pontons, la Llacuna, Mediona i pel litoral (Sitges, Vilanova).

I la Ruta Gravel és planera, de 162 km i uns desnivells de 2.020 metres, combinant pistes, camins i asfalt. Una ruta sense dificultat tècnica, pensada per fer en família, sense presses. Surt de Vilafranca i passa per Sant Jaume dels Domenys, Torrelles, Sant Sadurní, etc.

FER UN COMENTARI