S’acaba de donar a conèixer l’informe ADEPG de Conjuntura Econòmica del primer semestre de 2016 i després d’anys de dades poc esperançadores, per primera vegada des de l’inici de la crisi els resultats presentats conviden a l’optimisme moderat.
L’informe posa de relleu que les tres comarques penedesenques han augmentat l’ocupació per sobre de la mitjana catalana, situada en el 3,7%. De totes elles la que més llocs de treball ha creat ha estat el Baix Penedès, amb una variació interanual del 5,0% (partia com una de les comarques catalanes amb indicadors més negatius), seguida del Garraf i l’Alt Penedès amb un 4,7% en tots dos casos. I si aquestes dades es traslladen al rànquing de dinamisme d’ocupació, el Baix Penedès es troba en un cinquè lloc (el semestre acaba amb 1.160 nous llocs de treball més que el mateix període de 2015) el Garraf ocupa la sisena posició ( i l’Alt Penedès la setena (guanya 1.631 llocs de treball, xifra que deixa el total en 36.664 llocs.
Per sectors, a l’Alt Penedès lidera aquest creixement de l’economia la indústria (6,1%), mentre que dins el sector Serveis destaca l’avanç de l’Hoteleria, amb un increment de l’11,1%; el Comerç, que és una de les activitats més importants en l’economia comarcal, manté una tendència positiva augmentant l’ocupació un 3,2%. Al Baix Penedès el sector que més ha contribuït a generar llocs de treball ha estat la indústria, amb un augment del 9,9% interanual, a la vegada que els Serveis (amb les Immobiliàries i Serveis empresarials i l’Hoteleria al capdavant) avancen amb un creixement continuat, però més moderat que altres sectors d’activitat. Per contra, el Comerç continua en caiguda. Finalment, al Garraf és la Construcció la que lidera el creixement (13,8%), seguida del sector Serveis (encapçalat per l’Hoteleria) i la Indústria.

FER UN COMENTARI