25 anys més tard de la creació de l’escola Assumpta Trens, com a homenatge a la professora que el 1947 va assumir la responsabilitat de l’escola de ballet del Casal, les seves successores organitzen un programa d’actes obert a tothom amb la intenció de celebrar el primer quart de segle.

L’Escola de Dansa Assumpta Trens, situada a un dels espais del Casal de Vilafranca, va néixer el 1994 per recordar la professora que havia mort l’any anterior. En aquell moment era Neus Fransi, una de les deixebles de Trens i remarcable professora del Casal, la qui n’assumia la direcció.

Per a la celebració dels primers 25 anys de l’escola s’ha creat una comissió amb dotze membres que n’han ideat les propostes i el logotip. Clàudia Domènech, alumna i professora amb una trajectòria de 20 anys, explicava que les activitats estan deslligades del festival de final de curs, ja que es duran a terme durant el proper mes de març. L’acte central tindrà lloc el dissabte 16 i consta en un berenar-sopar seguit d’una sorpresa. A partir del dia 1 de març també hi haurà una exposició al vestíbul del Casal.

A més, el dissabte 23 la professora Teresa Agut dirigirà un taller de dansa i pintura per a famílies i el professor Marc Fernández conduirà una masterclass de dansa oberta als adults. Mireia Andrade, dissenyadora del logotip del 25è aniversari i ballarina de l’escola des dels 5 anys, afegia que des de la comissió volen “fer una crida a tots aquells alumnes i exalumnes que vulguin compartir fotografies de classes i festivals”, ja que busquen recopilar imatges per a utilitzar-les el dia 16. Es poden enviar a escoladansa@casal.cat.

Una celebració oberta a tothom

La intenció de la comissió organitzativa és aconseguir la participació de més de 200 persones, tenint en compte que l’escola ha anat creixent des dels 15 als 200 alumnes actuals i té una gran quantitat d’exalumnes.

Neus Fransi exposava que la comissió, formada pels joves, ha creat el projecte amb “molta il·lusió” i espera que “tingui una bona acollida entre els alumnes, exalumnes i les famílies”. Per a Fransi era important destacar que la celebració és oberta a tothom qui vulgui participar-hi i que seria essencial la presència d’exprofessors i dels membres i exmembres de la junta de pares: “he tingut l’honor d’estar envoltada de gent de renom i professors amb molt de ressò que han contribuït al bon funcionament dels festivals i al creixement de l’escola, i ens agradaria que ho vinguessin a celebrar amb nosaltres”.

Les persones interessades a conèixer més detalls sobre l’aniversari cal que consultin les xarxes socials i la pàgina web de l’escola, i poden adquirir els seus tiquets per al sopar des del dilluns vinent fins l’1 de març.

 

Imatge: Neus Fransi, Mireia Andrade, Marta Pajares i Clàudia Domènech amb el logotip del 25è aniversari. // LA FURA

FER UN COMENTARI