L’equipament per a joves de la Pelegrina podria obrir al juliol

0
558
El regidor de Joventut, Miquel Medialdea, acompanyat dels tècnics Ruben Calvo i Núria Albornà.

Les obres del nou equipament juvenil que s’està executant a l’antic mercat de La Pelegrina es troben en el seu tram final. Segons ha avançat el regidor de Joventut, Miquel Medialdea, “el constructor està a punt de lliurar l’equipament a l’Ajuntament”. A continuació, el consistori procedirà a moblar-lo i el mes de juliol podria obrir ja portes per acollir algunes de les activitats del JoveEstiu que cada any programa el Servei de Joventut. “Serà una primera prova d’estrès de l’equipament”, ha manifestat Medialdea, que ha explicat que la voluntat és que el nou espai comenci a funcionar a ple rendiment el mes de setembre, coincidint amb l’inici del curs escolar, amb un model de gestió municipal però que doni veu i vot als joves a l’hora de dissenyar la programació de cadascuna de les sales.

Així ho va donar a conèixer dimecres durant la presentació dels resultats d’una enquesta que s’ha realitzat en la majoria de centres d’educació secundària de la vila per tal de donar a conèixer l’equipament entre els joves. En total hi han participat 1.175 joves, que han puntuat amb un 7,7 de mitjana el projecte i han aportat algunes de les activitats que els agradaria que acollís el nou espai. La llista és llarga: música, esports, cuina, mecànica, teles acrobàtiques…

Finalitzada l’exposició itinerant als centres educatius, que ha permès copsar les aportacions dels joves de 14 a 17 anys, la mostra també farà parada en altres indrets de la vila per recollir l’opinió del grup d’edat de 18 a 30 anys, l’altra públic potencial a qui va dirigit l’equipament. Ara resta exposada al complex Aquàtic i seguidament farà para a l’Escorxador. El proper pas, ha anunciat Medialdea, serà iniciar un procés participatiu  per escollir el nom del nou equipament.

Amb aquest equipament Vilafranca tornarà a disposar d’un espai exclusiu per a joves, després de més d’una dècada òrfena d’aquest servei.

FER UN COMENTARI