Al pot petit hi ha la bona confitura. Ho diu el refranyer català i es pot aplicar a tots els conceptes. I al Microvi, la dita s’hi escau com anell al dit. Perquè la raó de ser del Microvi és, precisament, donar a conèixer els cellers d’escassa dimensió, que fan produccions molt controlades, però que no per això han de ser de menor qualitat –ans al contrari– i que sovint són les grans desconegudes, ja que les tirades són limitades, a voltes limitadíssimes. És per això que el Microvi és com una petita joia per a tota persona afeccionada a tastar vins diferents.
El Microvi arriba enguany a la seva cinquena edició. Organitzat per l’Ajuntament d’Avinyonet del Penedès, programa una desena d’activitats disseminades per la majoria de nuclis urbans del municipi entre l’11 d’abril i el 4 de maig. El punt àlgid serà aquest cap de setmana, en concret dissabte, amb la Mostra de Petits Cellers que es fa a l’avinguda principal de l’Arboçar, entre les 11 del matí i les 3 de la tarda i també de 2/4 de 6 a 8 del vespre (en cas de pluja, es farà a Can Ràfols dels Caus).
L’acte central del Microvi reunirà una àmplia representació de cellers de dimensió reduïda vinguts de totes les regions vitivinícoles de Catalunya, amb quatre cellers francesos d’excepció (també de diferents regions), que agafen el relleu de la regió de Querétaro, a Mèxic, com a país convidat. La dinàmica per assistir-hi és la mateixa que els quatre anys anteriors: el tiquet d’accés, que enguany costa 20 euros, dona dret a tastar tots els vins que hi haurà a la Mostra i també serveix com a val de descompte de tres euros per a la compra de qualsevol ampolla dels cellers que hi seran presents. El forfait d’entrada permetrà entrar i sortir del recinte tantes vegades com es vulgui, de manera que s’hi pot anar al matí i repetir a la tarda.
La Mostra d’enguany coincideix amb la jornada de reflexió de les eleccions al Congrés i al Senat, de manera que qui encara no tingui presa la decisió, hi pot acabar de rumiar amb una copa a la mà d’un vi que segurament mai abans havia tastat. En total hi haurà prop de 200 vins tranquils o escumosos per tastar, de totes les varietats, regions i cupatges, elaborats per una trentena llarga de cellers.