Ha estat una donació de la Fundació Família Torres i permetrà al centre obtenir imatges d’alta resolució i augmentar la cartera de serveis

El Servei de Diagnòstic per a la Imatge de l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès ha posat en marxa un nou ecògraf d’alta gamma que ha estat donat per la Fundació Família Torres. Es tracta d’un aparell d’última generació amb el qual s’obtenen imatges de gran resolució, cosa que permet una major precisió en el diagnòstic, sobretot en patologia de mama i parts toves, així com en la detecció i controlar amb exhaustivitat els tumors cancerosos. A més, l’ecògraf disposa d’una tecnologia de fusió d’imatges, entre les obtingudes amb l’ecògraf i les obtingudes a través de TACS i ressonàncies magnètiques, que permet comparar estudis.

Per la cap del servei de Radiologia, la doctora Rodríguez, el nou ecògraf suposa un salt endavant per a l’hospital: “Ara obtenim imatges amb molta més resolució i més profunditat de camp d’estudi, això ens permet estudiar malalts amb mesures més grans (obesos) i poder ampliar la nostra carta de serveis desenvolupant funcions que abans no teníem com, per exemple, fer biòpsies de pròstata, elastografies (prova d’exploració fonamental en el diagnòstic i control de pacients amb malalties hepàtiques)… A més, ens permet reduir el temps d’exploració, un aspecte molt important perquè afavoreix l’estudi de nens i malalts que es poden trobar incòmodes a l’hora de realitzar-se una prova mèdica”.

L’aparell, valorat amb uns 200.000 euros, ja fa un mes i mig que funciona i està previst que faci unes 6.500 ecografies l’any “una dada que pot anar augmentant, ja que cada vegada la tendència és intentar reduir les radiacions als pacients i potenciar ecografia i ressonància, les tècniques que no irradien “.

L’ecògraf ha suposat uns 200.000 euros. La Fundació es va posar en contacte amb l’hospital per conèixer quines eren les principals necessitats i l’ecògraf vam veure que s’ajustava al pressupost.

La Fundació Família Torres, va ser creada l’any 1986 i col·labora amb entitats locals i ONGs de diferents països, prioritzant els projectes orientats a la protecció de la infància i als col·lectius més vulnerables arreu del món. Per Mireia Torres, la seva presidenta, la donació de l’ecògraf els satisfà perquè podran gaudir-ne molts veïns de la comarca i col·laborarà a millorar el servei de Diagnòstic per a la imatge de l’Hospital: “Ens vam posar en contacte amb l’hospital per demanar-los quines eren les serves principals necessitats i ens vam adonar que l’adquisició de l’ecògraf, seria una molt bona oportunitat per col·laborar amb el nostre entorn més immediat”, explica Torres.

En l’acte de presentació també hi ha participat l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, que ha posat aquesta donació com un exemple de què significa la responsabilitat social de les empreses.

FER UN COMENTARI