L’igualadí Daniel Vilarrúbias, nou director de l’Arxiu Comarcal de l’Alt Penedès

0
569

L’Arxiu Comarcal de l’Alt Penedès té des d’aquest dilluns nou director, Daniel Vilarrúbias Cuadras (Igualada, 1979), que agafa el relleu de Josep Maria Masachs, que s’ha jubilat. Hi arriba en comissió de serveis, procedent de l’Arxiu de Mollerussa. Vilarrúbias arriba a un arxiu que compta amb cinc persones amb plantilla, a les quals s’hi sumen habitualment entre dues i tres persones que realitzen serveis externalitzats. Un arxiu que, per la seva dimensió comarcal, Villarrúbias considera “gran”, ja que compta amb una mica més de cinc quilòmetres lineals de documentació i un fons amb 150.000 imatges.

El nou director de l’Arxiu explica que s’ha trobat “una institució desplegada, que funciona, amb un equip humà molt capaç” i que li ha sobtat “gratament que hi ha gent que hi fa voluntariat i que contribueix a la descripció documental, sota la supervisió del centre”.

Reptes de futur

Daniel Villarrúbias manifesta que el seu primer interès ara és “mapejar” l’arxiu dins del seu cap, conèixer-lo a fons i aprendre’n en funcionament. Reptes? Catalogar-lo tot en deu anys en podria ser un, per bé que afirma que això no deixa de ser un titular “periodístic”. També li agradaria potenciar la restauració de documentació històrica, sense deixar de banda de progressiva digitalització de documents impulsada pel seu predecessor, Josep M. Masachs. En darrer terme, també creu que s’hauria de millorar la climatització d’algun dipòsit.

FER UN COMENTARI