Com ja es va saber la setmana passada, els alumnes del grau superior d’automatització i robòtica industrial de l’Institut Alt Penedès van quedar, de nou, finalistes al concurs de prototips que organitza Siemens anualment. L’institut vilafranquí és l’únic institut de l’estat espanyol que cada any arriba a la final des que es va recuperar el 2014. A més, han guanyat les edicions dels anys 2008, 2015 i 2016; i el darrer 2018 van obtenir el segon premi.

Aquest dilluns representants dels quatre finalistes del concurs es desplaçaven a Madrid, on es desvetllaria la classificació final en la qual tots quatre obtenien un premi. L’equip vilafranquí s’ha endut el primer premi, que consisteix en un xec per valor de 10.000 € en productes de la gamma Simatic de Siemens.

El projecte guanyador ha estat un prototip que simula la maquinària d’una empresa que rep comandes online, empaqueta el producte i l’envia al client, tot calculant la mida, pes i volum del paquet i confeccionant una caixa de cartró que s’hi adapti. Els alumnes d’electricitat han aconseguit tots aquests passos a partir de lectors, lents i làsers que identifiquen codis de barres i QR.

El cap del Departament Elèctric de l’institut, Damián Méndez, agraïa totes les mostres de suport rebudes i el compromís de l’empresa amb els centres educatius. Méndez també ha volgut “donar l’enhorabona als altres centres finalistes, AVE María San Cristóbal de Granada, Mondragón Unibertsitatea i Institució Salesiana de Madrid, pel gran nivell dels seus projectes” i a totes les persones que fan possible el concurs.

FER UN COMENTARI