L’Institut Manuel de Cabanyes compleix cinquanta anys. Enhorabona!

0
93

El 6 d’octubre de 1969 l’Instituto de Enseñanza Media Mixto començava a caminar. Feia uns quants anys que la ciutat demanava un centre públic per a nois i noies. Les aules es van omplir de joves estudiants el 6 de novembre i des d’aleshores ha anat fent camí fins avui, i per molts anys més.

Moltes han estat les persones que al llarg d’aquests cinquanta anys han format part de la nostra comunitat educativa: professorat, alumnat, personal no docent, ampes… I a totes elles ens cal agrair la implicació en el projecte educatiu del Cabanyes. I per això, quan arribem al mig segle de vida, hem cregut que val la pena de fer una mirada enrere i recordar la nostra història. Una història que creiem que també ajuda a entendre l’evolució educativa i cultural de la ciutat, i en forma part.

El Cabanyes va ser durant deu anys l’únic centre públic de tota la comarca. Hi van estudiar joves de Canyelles, Cubelles, Olivella, Ribes i Sitges. I també va ser el centre públic que va permetre estudiar a moltes persones grans gràcies al nocturn, després d’una dura reivindicació cap als anys setanta. L’Institut Manuel de Cabanyes ha teixit complicitats dins l’associacionisme vilanoví, s’ha implicat en la vida cultural de la ciutat i en forma part. Avui es mereix un bon homenatge, pel que ha estat, el que és i el que serà. L’acte inaugural del cinquantenari és diumenge 6 d’octubre al centre. Al llarg del curs acadèmic es faran un seguit d’activitats i actes que finalitzaran amb una exposició al mes de juny. Tothom que hi vulgui participar serà molt benvingut. I si voleu aportar fotografies, documents… del vostre pas pel Cabanyes, seran molt ben rebuts.

Salut! I llarga vida per al nostre centre.

Àngels Parés Corretger, catedràtica jubilada de l’Institut

Vilanova i la Geltrú

FER UN COMENTARI