Llums de Nadal, vida a la il·lusió

0
181

En aquest any de pandèmia en què ens hem quedat sense festes majors, concerts i cultura en general, estaria bé que els ajuntaments, dins de les seves possibilitats, donessin vida als carrers i les places amb llums de Nadal. No cal fer grans excessos, ni de bon tros, però enguany que la flama vital s’ha vist malmesa per les conseqüències de la pandèmia, necessitem que aquest esperit es mantingui ben viu durant aquestes dates tan importants per tots nosaltres.

Potser per diversos motius, enguany estarem molt més lluny dels nostres somnis per les traves que ens han posat en el contacte amb els amics, els companys de feina, la família i també per temes econòmics. Per això només ens queda apostar per la llum, per la vida, per l’alegria. La il·lusió de veure llum i colors als nostres carrers. Fa uns quants anys que el Vendrell posa un gran arbre artificial en una plaça del centre de la vila durant aquestes dates. Doncs aquest s’ha convertit en un símbol d’esperança, alegria i il·lusió. No cal ni que reparteixi llaminadures a tothom que s’hi acosti, ni que tingui la cara del Mickey Mouse; no cal ni posar tot el dia nadales al seu voltant. Simplement és una icona que ens indica que és Nadal i que hi ha un esperit que ronda les nostres existències, encara que no el veiem.

En aquesta societat farta de moltes coses materials que podem comprar en qualsevol botiga o que ens ho portin a casa, ens falta reivindicar aquesta part més infantil que encara està amagada dins nostre, però que massa cops tenim oblidada. Un punt on podrem fer moltes fotos i guardar-les en el nostre record d’aquest any que ens ha canviat la nostra realitat i ha deixat molta gent pel camí d’una forma inhumana, lluny dels seus éssers més estimats.

FER UN COMENTARI