En aquesta primera fase les obres han consistit, bàsicament, en habilitar sales polivalents a la segona planta

Si tot va segons el previst, el mes d’abril Ribes comptarà amb un nou (recuperat) equipament cultural. Es tracta del Local, que després de dotze anys pràcticament tancat, reobre “amb la voluntat d’esdevenir un centre cívic i punt neuràlgic per a les entitats i associacions del poble” explica l’alcaldessa, Abigail Garrido.

En aquesta primera fase les obres, pressupostades en uns 350.000 euros, han consistit a col·locar l’ascensor i crear i equipar sales polivalents a la segona planta per tal que totes les entitats que ho vulguin puguin tenir un espai on reunir-se o fer alguna activitat. És per això que les sales són totalment independents, equipades amb wifi i amb aparell d’aire condicionat i, en algunes, fins i tot amb piques d’aigua per fer-hi alguna activitat que així ho requereixi.

Ara per ara, el Local obrirà tots els laborables de 17 a 22 h i els dissabtes, matí i tarda. En un principi hi haurà un conserge, tot i que cada sala compta ja amb un sistema d’accés a través de targeta. “Segons les necessitats, cada entitat tindrà una targeta que funcionarà només en la sala que tingui assignada i en l’horari concret que s’acordi” explica el regidor de cultura, Josep Moya.
La reobertura del Local arriba després de mesos de feina conjunta entre entitats locals i ajuntament, constituïts plegats en el Plenari d’entitats. Justament, Oriol Rocamora, de la plataforma Cal un Local com Cal i membre del Plenari ha destacat que “ara, un cop obert, caldrà treballar per organitzar els usos que se li donen i la manera com es gestiona el Local”.

Aquest plenari es reunirà novament la setmana que ve i portarà a aprovació la segona fase de remodelació que preveu aïllar i insonoritzar la sala gran, eliminar les grades actuals i instal·lar-hi un cadiram retràctil, construir dos bucs d’assaig i estudiar la viabilitat de destinar una part a bar.

FER UN COMENTARI