Mamaluca Baila, els Clau de Mar i Sara i els de la via per avall, al cartell de la FIMPTeca

0
216
Mamaluca Baila.

El Festival de Música Popular Tradicional, que torna a la ciutat del 7 al 10 de juliol, ja ha presentat el cartell complet. Aquesta setmana s’han donat a conèixer els grups que ompliran de música l’escenari de la FIMPTeca, l’escenari de suport a la creació local, que porta propostes properes al públic.

Així, divendres 8 de juliol s’hi podrà veure Mamaluca Baila, un projecte musical que proposa diferents versions de musica llatina de les dues costes: la del Carib i la Mediterrània. Tangos, cúmbies, boleros i rumbes que agafen uns colors inesperats de la mà d’aquest trio, format per la veu caribenya de Lismary “Candela” Monson; Martin Losa, músic multi instrumentista i compositor; i Màrius Milà, músic intuïtiu, amant de les músiques d’arrel.

Dissabte 9 de juliol seran Sara i els de la via per avall els qui amenitzaran la festa. Ells són Sara Espinosa, flauta travessera i veu; Guillem Bel, guitarra, guitarró i bandúrria; i Gerard Carrasquilla, guitarra i guitarró. El seu repertori reivindica el flamenc autòcton, el flamenc vilanoví, el flamenc d’aquelles nits d’estiu al barri marítim de la ciutat, en concret al restaurant el Rossegall.

Finalment, diumenge 10 de juliol serà el torn del grup de grallers vilanoví Clau de Mar, que va néixer a principis de l’any 2000 en l’entorn de la música tradicional. Iniciats en el món de les gralles de la mà dels Grallers de l’Acord, desenvolupen un estil propi que els caracteritza, buscant aquelles aportacions i influències d’altres grups i altres músics que els ho permeten. Clau de Mar, com a alumnes i deixebles directes dels Grallers de l’Acord i del Miquel Gonzalez, formaran part del seu homenatge. Serà després de la proposta de l’escenari central, i ubicats a l’escenari de la FIMPTeca, oferint un repertori molt especial per a aquesta ocasió.

FER UN COMENTARI