Els directors de 33 centres educatius de l’Alt Penedès i 862 treballadors de 43 centres educatius de la comarca han signat un manifest contra les actuacions del govern de l’Estat per impedir les votacions del referèndum d’independència de Catalunya, a favor de la llibertat d’expressió i de les institucions de Catalunya. El manifest diu així:

“Catalunya viu un moment crucial per al seu futur polític i social. Les operacions de la Guàrdia Civil d’aquests últims dies escorcollant impremtes, magatzems, mitjans de comunicació privats, empreses de correu postal, la Fiscalia cridant a declarar més de 700 alcaldes i alcaldesses catalans, la policia entrant impunement en seus oficials del Govern de la Generalitat i detenint treballadors públics i alts càrrecs constitueixen un atemptat contra la democràcia.

El govern de l’Estat espanyol, sense cap empara legal, ha suspès de facto l’autonomia de Catalunya, amb l’únic objectiu d’intentar aturar el referèndum convocat per l’1 d’octubre. Amb l’excusa de no permetre que la ciutadania catalana es pugui expressar a les urnes, ha decidit utilitzar qualsevol mitjà per instal·lar un estat de por i setge a Catalunya. Una por que els catalans ja fa temps que hem abandonat per substituir-la per la fermesa, la serenitat i el compromís.

Volem refermar el nostre compromís amb els drets fonamentals com la llibertat d’expressió, la llibertat d’informació, el dret a la privacitat, el dret a la seguretat jurídica…, que han quedat greument retallats per un govern estatal, on no existeix de facto la separació de poders i que no dubta a fer servir tot el seu aparell per fer callar els ciutadans.

Davant d’aquests atacs directes i contundents, els treballadors de l’ensenyament sotasignats condemnem i rebutgem l’actitud del govern espanyol, donem suport al govern legítim de Catalunya i a totes les seves institucions i ens comprometem inequívocament a continuar la nostra tasca pedagògica de fomentar els valors de la participació democràtica i la defensa dels drets humans”.

El signen els directors de l’Institut Alt Penedès, Institut Eugeni d’Ors, Institut Milà i Fontanals, Institut Nou de Vilafranca, Escola Intermunicipal de l’Alt Penedès, Institut-Escola Jacint Verdaguer, Institut El Foix, Institut de l’Alt Foix, Institut Vall del Mediona, Col·legi Vedruna Sant Elies, Escola Josep Baltà i Elias, Escola Estalella Graells, Escola Guerau de Peguera, Escola Sant Jordi-Zer Subirats, Escola La Pau, Escola Sant Jeroni, Escola Rossend Montané, Escola Montanyans, Escola Jacint Verdaguer, Escola Subirats de Lavern, Escola La Cabana, Escola Sant Domènec, Escola La Fassina, Escola Pau Boada, Servei Educatiu de l’Alt Penedes (CRP, EAP, ELIC), Escola d’Avinyonet del Penedès, Escola Dolors Piera, Escola Doctor Samaranch i Fina, Escola El Castellot, Escola Arrels, Escola Pont de l’Arcada, Escola Guerau de Peguera i Escola Mas i Perera.

FER UN COMENTARI