Marató d’activitats al Vinseum amb motiu del Dia Internacional dels Museus

0
154

El Vinseum celebrarà aquest any el Dia Internacional dels Museus (DIM) recuperant la plena presencialitat i amb una marató d’actes que van més enllà d’un dia, del 12 al 22 de maig. A més, per primera vegada incorpora dins d’aquestes jornades de portes obertes la Casa de la Festa Major. Els actes són oberts, alguns d’ells amb reserva prèvia, i es poden consultar al web del Vinseum.

De jornades de portes obertes n’hi haurà tres: el dissabte 14 de maig de 10 del matí a 12 de la nit ininterompudament (Nit blanca), l’endemà diumenge de 10 del matí a 2 del migdia; i el dimecres dia 18, de 10 del matí a 7 de la tarda. Però d’actes n’hi haurà molts més i variats: el dia 12 es presentarà el llibre d’Antoni Corrales De Re Vinaria, que és fruit de la sisena beca Emili Giralt; i el dia 13 s’inaugurarà a la primera planta del Palau Reial una exposició d’alumnes de primer de batxillerat de l’institut Milà i Fontanals, a partir de peces de les col·leccions del museu, interactiva i que reflexiona sobre la mort. Es podrà visitar fins al 30 de maig.

Del DIM també en destaca la visita guiada al nou edifici del museu, la darrera que es farà abans no comencin les obres de la museogreafia a l’edifici encara buit. També dissabte hi haurà tallers, la projecció de La grande bellezza i una visita a l’exposició “L’home nu” a càrrec del col·lectiu penedesenc d’homes contra el patriarcat Taló d’Aquil·les.

El dia 15 es faran visites a Cal Berger i al Centre de Documentació; un taller familiar a la Casa de la Festa Major; i la projecció de Memòries d’una pandèmia. El dia 17 i 18 alumnes de cinc escoles de Vilafranca explicaran projectes i treballs realitzats durant el curs. El documental De putas es passarà el dia 17; el dia 19 la directora del Museu Víctor Balaguer Mireia Rosich parlarà del mite de Dionís; i el dia 21, concert de jazz amb Marco Mezquida fent un solo de piano.

FER UN COMENTARI