La memòria de la barca Mercè de Vilanova es conservarà

0
1135

Aquesta setmana, i en el marc de les obres d’urbanització de la plaça del Port, s’ha desballestat la barca Mercè, que restava exposada en aquest indret d’ençà que a finals de 2004 la família Bardí en fes donació a l’Ajuntament de Vilanova.

Després d’estudiar totes les opcions, finalment s’ha optat pel desballestament degut al seu estat de conservació, que era molt precari. Des de l’Ajuntament, però, s’ha volgut conservar la memòria  d’aquest element del patrimoni pesquer de la ciutat, tenint en compte que era la darrera barca que es va construir a les drassanes Morató de Vilanova. És per aquest motiu que un equip d’experts del Museu Marítim de Barcelona ha col·laborat amb el consistori per documentar exhaustivament la història d’aquesta embarcació. Uns treballs que es dipositaran a l’Espai Far.

Així, s’han aixecat plànols de l’embarcació per tenir-la completament documentada, i s’ha fet un treball de recerca per conèixer tot el procés, des de la seva construcció fins a l’activitat que va tenir mentre va estar en actiu com a barca de pesca. Una recerca que ha estat possible entrevistant la família Bardí per tenir informació dels seus protagonistes directes.

FER UN COMENTARI