Menjar fruita seca cada dia és saludable?

0
78
Contingut patrocinat per

Nous, ametlles, avellanes, nous del Brasil o de macadàmia, festucs, anacards, castanyes, pinyons o cacauets. Existeix una llarga llista de fruita seca i, encara que sovint s’ha demonitzat pel seu elevat contingut calòric i perquè es diu que engreixa, aquests aliments són molt saludables per a la teva salut. Ho sabies? Per tant, menjar fruita seca cada dia és una molt bona pràctica; t’ho expliquem!

El consum recomanat de fruita seca se situa entre 3 i 7 racions (una ració són  aproximadament uns 35 g), de fruita seca a la setmana i la millor manera de consumir-la és crua o lleugerament torrada, però sense sal. A Ametller Origen, per exemple, l’elaborem de manera artesanal, torrant-la amb llenya d’alzina i roure procedent de boscos sostenibles per aconseguir un producte saludable i diferencial amb el màxim sabor i nutrients.

Si bé és cert que, sovint, la fruita seca es considera un aliment molt calòric perquè 100 g aporten entre 550-650 de kcal, si ens referim a la quantitat diària recomanada d’aproximadament de 35 g, parlem d’unes 160 kcal, per tant, en el marc d’una dieta saludable, la fruita seca no engreixa.

Així mateix, els greixos que tenen aquests aliments són cardiosaludables i contribueixen a un envelliment saludable. Tanmateix, el consum de fruita seca presenta molts altres beneficis per a l’organisme: un important contingut de proteïnes i minerals, així com de vitamines, antioxidants i fibra.

Finalment, i pel que fa al moment ideal per consumir fruita seca, qualsevol hora o moment del dia és bona per menjar aquest aliment tan saludable, però si ens hem de decantar és perfecta per prendre a mig matí o per berenar i ho pots fer en la seva forma sencera, molta o com a crema sobre una llesca de pa o dins d’un iogurt.

FER UN COMENTARI