La Mercè veu l’11a torre de 9 de l’any dels verds i el neguit del 4 de 9

0
941
Intent desmuntat de 4 de 9 a Barcelona (foto: Castellers)

Els Castellers de Vilafranca van plantar dissabte al migdia a la diada de colles convidades de la Mercè de Barcelona l’onzena torre de 9 amb folre i manilles descarregada de l’any. Un rècord absolut, en una colla que és a punt d’arribar a les cent.

Aquest va ser el principal trumfo de la colla de la camisa verda a la plaça Sant Jaume. Hi havia, però, un altre objectiu: tornar a portar a plaça algun gamma extra sense folre, per descarregar el que a Tarragona havia quedat en només carregat. El triat va ser el 4 de 9, que van tirar en segona ronda, després d’una torre de 9 immaculada. El castell va pujar bé i quan eren a punt d’entrar dosos, va patir una primera sotragada que va fer optar la colla per desmuntar el castell. Els va costar feina, però al capdavall se’n van sortir i van evitar una nova llenya. És evident que els verds tenen al seu abast el 4 de 9 i que el factor psicològic determinarà si l’acaben completant enguany o no.

Els penedesencs, que havien entrat a plaça amb un pilar de 4 en què l’enxaneta desplegava l’estelada, van seguir amb els 3 i 4 de 9 amb folre i el pilar de 7 folrat. Els Minyons de Terrassa van fer la mateixa tripleta de nou, acabant amb pilar de 8 amb folre i manilles, i els Castellers de Barcelona es van anotar els 3 i 4 de 9 amb folre i el 5 de 9.

FER UN COMENTARI