Més de 600 denúncies per saltar-se el confinament a Vilanova

0
277
Blanca Albà, Olga Arnau i Marta Jofra, en una foto d'arxiu.

Malgrat que la majoria de la població compleix l’obligació d’estar confinada a casa, des de l’inici de l’estat d’alarma la Policia Local de Vilanova ha cursat 604 denúncies administratives per saltar-se el confinament i fins i tot ha detingut deu persones per fer-ho reiteradament. Ho ha fet en el marc de l’operació de control de la ciutat, en què ha identificat 5.024 vehicles i 1.754 persones que anaven pel carrer, i també les primeres setmanes va aixecar acta d’alguns establiments que obrien, malgrat la prohibició.

També per Setmana Santa l’Ajuntament va detectar un increment de la població estacional, en segones residències. Els indicis que això va passar perquè hi va haver un increment de la demanda d’aigua potable, perquè va augmentar el volum d’escombraries (que les setmanes prèvies s’havia reduït de manera general un 15%, sobretot en recollida de mobles i voluminosos) i també perquè alguns establiments van tenir clients habituals de festes i caps de setmana, segons informa la regidora Blanca Albà.

15 morts per covid-19 a Josepets

L’Ajuntament ha informat avui que a la residència Josepets hi segueix a l’alça el nombre d’afectats per covid-19. Des de l’inici de l’episodi hi han mort 15 persones (sis d’elles confirmades per coronavirus, i la resta en tenien símptomes). S’hi han passat 77 testos, a 29 residents (amb 22 positius i set negatius) i a 25 persones que hi treballen (amb 19 contagiats); la resta, fins als 77, són testos de repetició. També hi ha 26 resident que estan sota sospita d’haver-se encomanat, i estan aïllats.

De la resta de residències de Vilanova, de Les onades no s’han difós les dades; a la Casa d’Empara els 70 usuaris són asimptomàtics i a la Cugat n’hi ha 48 d’asimptomàtics i dos de positius; i a la Santa Teresa, la Sant Jaume i la Llar del meu avi, totes estan “netes”, segons ha dit l’alcaldessa Olga Arnau.

D’altra banda, la regidora Marta Jofra explica que està havent-hi una major demanda a serveis socials, concretada amb 146 famílies més (i 450 persones) usuàries de l’Economat, 413 nuclis familiars nous atesos per Creu Roja, 56 noves llars on es porta menjar a domicili, entre altres. I la previsió és que en les properes setmanes encara vagi a més. Per això, l’Ajuntament redactarà un pla de xoc social, per qual s’acabi el confinament.

L’Ajuntament ha fet l’estimació que l’impacte del covid-19 a les arques municipals serà d’entre cinc i set milions d’euros d’ingressos perduts; això, si l’estat d’alarma s’hagués acabat el 27 d’abril. Segons es vagi allargant, s’anirà revisant a l’alça la previsió. El Consistori també ha dit que els organitzadors dels successius festivals programats a Vilanova s’estan coordinant per fer un nou calendari sense solapar-se, intentant que no se’n deixi de fer cap. El Vida, per exemple, podria ser entre el 10 i el 12 de setembre.

FER UN COMENTARI