Més de mil alumnes participen al Concurs literari Ficcions

0
631
Els finalistes i guanyadors de l'11a edició. // FOTO: AMIC

La dotzena edició del concurs literari Ficcions ha superat el miler de participants; 867 dels quals són de Catalunya, 93 del País Valencià i 76 de les Illes Balears. Les inscripcions per participar al certamen, que es van obrir el passat 1 d’octubre, continuen obertes fins al 3 de febrer a la pàgina web ficcions.cat i es dirigeixen a alumnes d’entre els 14 i els 18 anys.

L’objectiu principal d’aquesta iniciativa, creada per l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC), és impulsar la creació literària i el treball en equip dels estudiants, i també fomentar l’escriptura i la literatura en català.

Per a participar, els concursants hauran d’escriure un relat dividit en tres capítols partint de cinc inicis de novel·la (Bitllet d’anada i tornada de Gemma Lienas, El Navegant de Joan-Lluís Lluís, Canto jo i la muntanya balla d’Irene Solà, Història de Leandre i Hero de Joan Roís de Corella i Kafka i la nina que se’n va anar de viatge de Jordi Sierra i Fabra), i penjar-los a través del web del concurs.

Calendari i premis

El jurat valorarà la qualitat literària dels textos, la coherència argumental i l’originalitat de les històries. La segona quinzena del mes d’abril es publicaran els noms dels finalistes, i al mes de maig es farà l’entrega de premis i diplomes en diversos actes arreu dels territoris de parla catalana (Menorca, Eivissa, Mallorca, València i Barcelona).

Els primers premis seran un iPhone o una Play Station per a cada membre del grup guanyador, mentre que el segon premi serà un Smartphone. Els premis territorials per a les millors històries de cada zona guanyaran un Smartphone o uns auriculars sense fils. A més, també es premiaran als professors amb més empenta de cada territori amb una estada de 2 dies per a 2 persones.

Anteriors edicions

En la darrera edició van participar-hi més de 3.800 estudiants de segon cicle d’ESO, Batxillerat i CFGM de Catalunya, Illes Balears i País Valencià, provinents de més de 300 centres educatius.

FER UN COMENTARI