Més d’un miler de joves utilitzen els tres bus d’assaig de La Nau de Vilafranca

0
115

L’Espai Jove La Nau de Vilafranca compta, des de fa uns mesos, amb tres bucs d’assaig insonoritzats, equipats i climatitzats. Aquests bucs estan destinats a la pràctica i producció musical juvenil i estan a disposició de totes aquelles persones joves amb inquietuds musicals i necessitat d’espai d’assaig.

Els tres bucs tenen un aforaments de 6, 9 i 10 persones respectivament i es poden fer servir individualent o en grup, tot i que sempre amb reserva prèvia. A més, es pot optar a utilitzar-los totalment equipat, únicament amb bateria o sense res.  “Ens adaptem a les necessitats dels grups, en funció de si necessiten més o menys acompanyament, assessorament tècnic, per enregistrar…, i per treballar la posada en escena els oferim tocar en públic a la sala de creació”, comentava la responsable de La Nau, Núria Albornà. Pel que fa als usos, les reserves es mouen entre 1 o 2 al dia: “S’han mantingut els usos en pandèmia. L’any 2021 vam tenir 1.100 usos, que es van incrementar des del mes de juny quan vam tenir els bucs equipats. Corre la veu i molta gent ve a preguntar”, ressaltava la responsable de La Nau.

El regidor de Joventut, Miquel Medialdea, es mostrava molt satisfet de l’increment d’usos, malgrat l’època de pandèmia. “Busquem no únicament cedir un espai per assajar sinó també vincular el projecte musical a l’equipament i, quan el projecte és pou madur, els oferim la sala de creació per presentar-lo, que també està plenament equipada. Alguns grups musicals ja hi han presentat els seus treballs”, afirmava. El regidor va emmarcar aquest servei en la promoció juvenil a través de la promoció artística. “Alguns d’aquests grups s’incorporen a la programació de La Nau i els hi oferim la web de joves creadors, que té un apartat de grups musicals, per donar-se a conèixer”, explicava.

Els responsables municipals de Joventut explicaven que la voluntat és seguir ampliant les línies de treball i anar desplegant progressivament tota una sèrie de serveis per tal que els i les joves usuàries puguin rebre l’acompanyament necessari que requereix la producció i creació musical: el servei d’enregistrament de maquetes i de petits projectes musicals i/o una programació d’activitats associades, assessorament musical i tècnic sobre qüestions legals, formatives, d’actuacions en directe, difusió i promoció musical…

FER UN COMENTARI