Més lluny, hem d’anar més lluny

0
152

El parc agrari d’Ametller representa una bona oportunitat per fer realitat el Penedès saludable i sostenible. Per això, a més dels aspectes positius que pot representar per a l’economia d’una regió agroalimentària com el Penedès, i per l’aposta concreta per les energies renovables i l’economia circular, m’atreveixo a manifestar que hem d’anar més lluny encara, i fer que aquest i altres projectes incorporin la vessant social. Si parlem de beneficis per al territori, hem de fer que aquests repercuteixin en les persones. I això vol dir que es faciliti a les persones amb risc d’exclusió poder adquirir els productes o fer que una entitat social gestioni l’aprofitament dels productes que es fan malbé.

També les empreses del parc agrari haurien d’implicar-se en la formació dual conjuntament amb els centres educatius i de formació del Penedès, i esdevenir un veritable pool d’atracció de talent per al sector.

Finalment (encara que la llista d’oportunitats és àmplia), penso que les administracions públiques de la comarca i de la vegueria Penedès haurien de veure aquest magne projecte com una bona ocasió per crear dins l’agroparc un centre d’interpretació del Penedès, com una targeta de presentació del Penedès al visitant de l’entorn metropolità, d’Europa i de la resta del món.

Necessitem polítiques creatives, inclusives, que propiciïn la cohesió social i la igualtat d’oportunitats. Fem possible avançar amb plantejaments que facin compatible el desenvolupament i la creació de renda i llocs de treball amb la lluita mediambiental. I fem-ho ara, per superar aquesta crisi i les que vinguin.

Marcel Surià

Sant Pau d’Ordal

FER UN COMENTARI