Mil ocells de paper en memòria de Sadako Sasaki

0
159

A Sant Pere de Riudebitlles fa setmanes que es treballa en una iniciativa popular per retre homenatge a Sadako Sasaki, la noia japonesa que va poder escapar de l’impacte de la bomba d’Hiroshima, però que deu anys després va acabar morint d’una leucèmia provocada pels efectes de la radiació.

L’objectiu és construir mòbils a partir de mil ocells de paper fets amb la tècnica japonesa de l’origami. Aquests cobriran tot el sostre de l’última planta de l’espai cultural Cal Xerta i serà una manera denunciar com el militarisme continua sent una amenaça per a tota la humanitat i per a la vida a la terra.

Per aconseguir aquesta fita es demana a infants, joves, adults i gent gran del poble i d’arreu que facin arribar, abans del 6 d’agost, ocells de paper al Casal Escoles Velles (carrer Nou, 80).

La data del 6 d’agost no és casual, ja que va ser el 6 i el 9 d’agost de 1945 quan al Japó dos Boing B-29 dels Estats Units van llençar sobre Hiroshima i Nagasaki dues bombes atòmiques que van causar la mort immediata d’unes 150.000 persones.

El pròxim dia 6 a la tarda a Cal Xerta es preveu organitzar un acte per presentar el miler d’ocells i, al mateix temps, reivindicar els valors de pau i solidaritat. La iniciativa la lideren els veïns Rosa Casanovas i Robert Long, amb el suport de l’Ajuntament, RTd’A, projecte Cal Xerta, i MicroTroupe.

FER UN COMENTARI