Misteris per resoldre

0
1002

Segons els egiptòlegs, l’antiguitat de l’Esfinx i de les piràmides és de 4.500 anys, de manera que van ser construïdes el 2500 aC. Aquestes dades es basen, amb tota seguretat, en la inhumació dels faraons, la dinastia dels quals es coneix gràcies a les inscripcions dels jeroglífics trobats en diferents temples i tombes. Però en aquestes inscripcions no consta la construcció de les piràmides ni de l’Esfinx, que podrien haver existit en vida d’aquells faraons. Què avala aquesta possibilitat? Doncs estudis fets per astrònoms de les darreries del segle XX, que van concloure que l’any 2500 aC, allà cap on l’Esfinx mira, en sortir el sol hi havia la constel·lació de Taure, i ens hem de remuntar a 10.500 anys aC per trobar-hi la de Lleó, que és el que en realitat és l’Esfinx.

I el mateix passa a les piràmides: el 2500 aC, les tres estrelles de la constel·lació d’Orió no estaven en els mateixos angle i graus, i va ser precisament el 10500 aC quan es trobaven en la mateixa posició que les piràmides. Això s’entén si pensem que en aquests 8.000 anys el sistema solar ha variat la posició del cel i ha originat aquests canvis ja anunciats per Copèrnic el segle XV i confirmats per Galileu el XVI.

En una altra part del planeta passa una cosa semblant. Se suposa que els temples d’Angkor van ser construïts mil anys abans de Crist, però la constel·lació de Dragó, de la qual prenen la forma exacta, estava exactament com ells el 10500 aC. I hi va haver una civilització desconeguda que va ser la responsable d’aquestes obres, tenint el cel visible aleshores com a model?

Aquest és un dels misteris no resolts, malgrat els coneixements i la tècnica del nostre segle.

FER UN COMENTARI