La Mitja de l’Espirall canvia de circuit i anirà a doble volta fins a la Granada

0
1351
Paco Osuna (director de la cursa), Pere Regull (alcalde), Anna Doblas (regidora d’Esports) i José A. Domínguez (president de l’AVV de l’Espirall, que organitza la cursa).

Canvis i importants a la Mitja Marató de l’Espirall, la més antiga amb continuïtat de Catalunya. El més destacat: la Semi de l’Espirall canvia de circuit. Deixa el traçat habitual fins a Guardiola de Font-rubí, passant per les Cabanyes i Vilobí, i passa a tenir un circuit més reduït, a doble volta, que anirà de Vilafranca a la Granada. El 50% del circuit serà urbà i l’altra meitat, per carretera entre vinyes.

L’alcalde Pere Regull ha explicat que l’objectiu del canvi és “buscar millors temps”. Perquè una de les coses que s’hi guanyarà serà que el recorregut serà més planer, s’estalviarà uns 100 metres de desnivell i, per tant, serà més propici per fer-hi bones marques. No en va, la Mitja de l’Espirall era una de les més dures del calendari. Al darrere del canvi també hi ha l’objectiu de remuntar el nombre de participants, que l’any passat no va arribar a 500, fent-lo més assequible a tothom. S’ha posat com a límit els 700, però el seu director tècnic, Paco Osuna, donaria per bo superar els 500. Cal tenir present que el calendari atlètic està molt saturat, amb moltíssimes curses, i els atletes es reparteixen.

Meta al carrer d’Igualada
La sortida i la meta estaran a la carretera d’Igualada, a l’alçada del col·legi Mas i Perera. Començarà amb un tram urbà fins a l’Av. Tarragona, per Montblanc girarà cap a carrer Amàlia Soler i per Santa Digna fins al carrer Comerç, per travessar pel carrer del Cid i tornar a la carretera d’Igualada. Fins a la Granada s’hi anirà per la carretera vella de Sant Sadurní, i la tornada es farà per l’antiga carretera d’Igualada. Al circuit se li faran dues voltes

Canvi de dates
La 38a Mitja de l’Espirall també varia de dates: serà el 12 de novembre. Les inscripcions, al preu de 22 euros, es poden fer fins quatre dies abans, i si es fan més enllà en costarà 27.

Com a incentius de la cursa, es mantenen els premis a qui bati el rècord de la cursa (masculina i femenina), premis per als tres primers que baixin d’1h 8’ (homes) i 1h 21’ (dones) i una medalla per a tothom qui acabi la cursa.

FER UN COMENTARI