Mobilitzacions a la vegueria per la sentència contra els líders independentistes

0
698

Des que aquest matí el Tribunal Suprem ha fet pública la sentència condemnatòria als líders independentistes empresonats han començat les primeres mobilitzacions a la vegueria.

Els primers en pronunciar-se han estat els Ajuntaments de Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú que han anunciat que suspenien els actes institucionals previstos per avui (en el cas del de Vilanova) i els dels pròxims dies (en de Vilafranca) com a mostra de rebuig a la sentència. Al llarg del matí s’hi sumaven la resta de municipis governats per forces independentistes.

A les dotze en punt a la plaça de la Vila de Vilafranca unes tres-centes persones (la majoria estudiants) s’han concentrat davant l’Ajuntament. En acabar han marxat en manifestació per diferents carrers de la vila i un grup més petit ha tallat uns minuts l-N-430.

Per altra banda, representants del sindicat Intersindical dels ajuntaments de Vilafranca i Vilanova han anunciat que a partir de demà cada dia al migdia mostraran la pancarta “Llibertat Presos Polítics” davant del consistori.

Avui a les vuit del vespre en pràcticament tots els municipis de la vegueria s’han organitzat concentracions de protesta.

Plens Extraordinaris

A l’Alt Penedès han anunciat que celebraran plens per aprovar la moció de resposta a la sentència del Tribunal Suprem i per demanar l’amnistia per a les persones preses polítiques catalanes i en defensa del dret d’autodeterminació diferents Ajuntaments: Sant Llorenç d’Hortons (dimarts), el Pla del Penedès (dimarts), Puigdàlber (dimecres), Sant Pere de Riudebitlles (dijous), Torrelles de Foix (dimarts), Subirats (dimecres), Santa Fe del Penedès (dimarts), La Granada (dimecres), Avinyonet del Penedès (divendres), Castellví de la Marca (ho ha fet aquesta mateixa tarda), Les Cabanyes (dimecres), Pacs (dimecres), Font-rubí (dimarts), Vilafranca (dimarts), Sant Quintí de Mediona (dimarts), Sant Sadurní d’Anoia (dijous), Sant Cugat Sesgarrigues (dimarts), Gelida (dimarts), Mediona (dimarts) i Torrelavit. El Consell Comarcal de l’Alt Penedès també ha anunciat un Ple Extraordinari per dijous a la tarda.

 

 

 

FER UN COMENTARI