Mohamed el Ghazouany i Núria Gil polvoritzen el rècord de la 10K de Vilafranca

0
365

La dotzena 10k de Vilafranca ha passar a ser una de les seves millors edicions ja que s’hi van polvoritzar els rècords de la prova tant en masculí com en femení. Va ser ahir diumenge, en un circuit urbà redefinit i dissenyat per Fondistes Penedès i a 6º de temperatura, quan Mohamed el Ghazouany en categoria masculina (29’ 18’’) i Núria Gil en femenina (33’ 40’’) s’enduien la victòria i batien la plusmarca de la cursa. Va comptar amb 1.500 atletes inscrits i més de 100 voluntaris hi van donar suport.

Abans del tret de sortida, els Castellers de Vilafranca van aixecar un pilar de 5. La carrera, que tenia un cartell de luxe en els dos gèneres, va arrencar a un ritme alt: a l’equador de la cursa s’hi arribava ja en un temps rècord  de 14’ 49’’ per part d’un grup de tres atletes, Mohamed El Ghazouany, el vilafraquí Ibrahim Chakir (guanyador del 2019) i el lituà Dmitrijs Serjogins. Van ser els mateixos que pujarien al podi, pel mateix ordre, amb un El Ghazouany que va imposar un ritme fort que no van poder seguir al final els seus immediats seguidors. Rebaixava en 8 segons el rècord de 2020. A 6 segons arribava Chakir, per tant, també feia una marca més ràpida que l’anterior rècord. I Serjogins passava sota la línia de meta amb 29’ 55’’.

En dones, des d’un bon començament la reusenca Núria Gil imposava un ritme molt alt i ja passava en solitari pel quilòmetre 5 amb 16’ 42’’, a ritme de marca. Va rebaixar l’anterior rècord en 32 segons l’anterior, que era de 2019. Gil, habitual de les curses de muntanya, havia estat l’any 2021 campiona d’Espanya de Trail Running. En segon lloc hi entrava la guanyadora de l’any passat, l’atleta ribetana Gisela Carrión, amb 35’ 26’’, i tercera hi quedava Rebeca Suárez (35’ 5599. El quart lloc va ser per a la vilafranquina Sara Loher amb 36’ 38’’.

Abans de 10k s’havia corregut la mini 10k solidària, que tornava després de la pandèmia, amb més de 800 atletes de totes les edats, La recaptació es va destinat a Special Olympics Catalunya.