Mor Mònica Hill, regidora i portaveu d’ERC a l’Ajuntament de Vilafranca

1
1474

Aquest dijous a la tarda ha mort, Mònica Hill, regidora i portaveu del grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de Vilafranca en no poder superar la malaltia que patia des de feia uns mesos. Militant d’ERC des del 2011, Mònica Hill era regidora des de 2015, quan es va presentar per primera vegada com a cap de llista d’aquesta formació a les eleccions municipals a Vilafranca. Va ser escollida novament regidora el maig del 2019 aconseguint els millors resultats de les últimes dècades dels republicans a Vilafranca. Els dos darrers anys també ha estat consellera del Consell Comarcal de l’Alt Penedès pel grup comarcal d’ERC.

Hill era tècnica superior d’Arts plàstiques i Disseny i treballava com a Coordinadora del Servei d’Educació Ambiental de la Mancomunitat Penedès-Garraf.

Políticament es va iniciar en el Moviment de Defensa de la Terra, i posteriorment a altres entitats com l’Assemblea d’Unitat Popular amb la qual va encapçalar la llista de la CUP a les municipals de l’any 1991, la Plataforma pel Dret a Decidir i la Comissió 11 de Setembre de Vilafranca.

En l’àmbit associatiu, Mònica Hill va ser membre de l’AV del Centre, col·laboradora de la Coordinadora d’Associacions per a la Llengua i va formar part del projecte cultural Via Fora!. Activista en l’àmbit del medi ambient i de defensa del territori, va formar part de la plataforma PATAV (Plataforma Alternativa al Tren d’Alta Velocitat) i era membre del Col·lectiu Ecologista Bosc Verd i d’Ecologistes de Catalunya.

L’Ajuntament de Vilafranca ha decretat tres dies de dol oficial a Vilafranca fins diumenge 16 de maig, les banderes de l’edifici de la Casa de la Vila onejaran a mig pal i la del balcó consistorial lluirà un crespó negre. Així mateix s’ha decretat la suspensió de tots els públics oficials, lúdics i festius del municipi.

 

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI