Most 2017: onze dies de cinema i vi a Vilafranca i comarca

0
1503

Amb l’esperança que el context polític general no li tregui públic, la setmana que ve començarà la setena edició del festival de cinema relacionat amb el món del vi, que ha esdevingut ja tot un referent cultural i del sector a Vilafranca, comarca i també Catalunya, si més no. Del 2 al 12 de novembre tindrà lloc al Penedès (i al Priorat) el 7è Festival Internacional de Cinema del Vi i del Cava.

Entre les novetats d’enguany destaca la potenciació de la secció Collita, especialitzada en temàtica vitivinícola, que passa de la vintena de projeccions de l’any passat a 38, amb molta presència de films internacionals (47%) i també de catalans (42%, que són setze). A més, a les sessions hi acudiran molts dels directors de les pel·lícules, moltes d’elles amb rerefons social i mediambiental.

Una altra novetat serà el canvi de la seu on se celebraran les grans gales del Most, que es traslladen a l’Auditori Municipal. S’hi faran la sessió inaugural, en la qual es lliurarà el Premi Most al periodista cinematogràfic Jaume Figueras; la cloenda en què es lliurarà el Premi Most a l’actor Francesc Orella; i la projecció del documental Milà, resistència a la muntanya.

Una tercera novetat serà que en endavant cada any hi haurà un país convidat. Enguany ho serà l’Uruguai, i en concret la zona vitícola de Canelones, amb qui el Vinseum manté una estreta relació. Al Most es projectaran diversos films uruguaians, es faran tastos de vins d’allà i també faran un asado típic a la plaça Jaume I.

22 curts en tres sessions
Quant a la secció de curtmetratges, el Brot, competiran 22 curts que es passaran en tres sessions diferents i que han estat seleccionats d’entre un total de 325 treballs presentats.

Així mateix, la secció Gran Reserva tindrà un marcat to francès ja que tres de les cinc preestrenes programades són d’origen francès. S’hi projectaran Happy end (Michael Haneke), Dos Mujeres (Martin Provost), C’est la vie (Eric Toledano i Olivier Nakache), el biòpic musical Django (Etienne Comar) i Tierra firme (Carlos Marqués-Marcet).

Activitats paral·leles
Un total d’onze cellers participaran enguany en les projeccions als cellers penedesencs, combinades amb sessions enoturístiques. També hi haurà del 27 d’octubre al 14 de gener a la capella del Vinseum l’exposició 40 hectàrees. La terra i el pagès, del realitzador vilafranquí Pep Puig, que reflexiona al voltant de set models de pagès diferent. El visionat de pel·lícules de la secció Collita a les escoles; el Minimost, amb cine d’animació per a la mainada; el Hits Most, que torna a projectaran el llaurejat documental de Raimon Coll La vinya i la banya; o la projecció gratuïta de films de la secció Collita a Olèrdola, Avinyonet i Torrelavit, són altres de les activitats programades.

FER UN COMENTARI