Nadal a la carta

2
89

El famós i invisible Procicat, tenint en compte l’opinió del personal sanitari de trinxera, el nombre de morts, hospitals saturats i UCI plenes, ens proposa un Nadal restringit responsable. I els recalcitrants exigeixen un Nadal, Cap d’Any i Reis com les festes de La Traviata, sense restriccions i jugant a la ruleta russa amb el virus.

Calculo que l’índex d’obediència a les recomanacions serà proporcional a les previsions de voluntarietat a l’hora de posar-se la vacuna. Hi identifico tres variables: festes com sempre i no em posaré la vacuna; festes amb seny i em posaré la vacuna; festes sobre la marxa i ja veurem si em vacuno. Alguns responen com un veí impresentable que, davant una queixa per soroll, contesta: “al meu pis faig el que vull”. Imagineu un veí que organitza una festa de Cap d’Any amb un munt de gent estranya, entrant i sortint i fent un escàndol insuportable. Només queda posar-li una denúncia.

Quan s’iguali el percentatge de morts de totes les edats i s’esgarrifin joves i madurs, automàticament minvarà la pandèmia. Comprendrem que un sanitari veterà que ha patit la primera i segona onades, abans que entrem a la tercera i mentre la gent no faci cas de les recomanacions, millor que agafi una excedència i vagi a treballar a un país estranger on hi hagi més seny, menys morts i un sou decent.

Mentrestant, els i les supervivents irresponsables empoderades poden anar esperant el miracle de la vacuna perfecta.

Joan Pes Castell

Sant Sadurní d’Anoia

2 COMENTARIS

  1. En tot cas, figuradament, la quantitat de reunits passarà de deu. Com a la pel•lícula “Alien, el vuitè passatger”, sempre hi haurà aliens al voltant de la taula, ara li diuen “smartphones”. Molts del seus addictes, irònicament, no són gens “smart”, però sí totalment mòbildependents. Veureu reunions familiars on quasi tots els presents estan enganxats al mòbil, passant de la família i sumant convidats virtuals als presents. Jo requisaria els mòbils a la porta de casa i només deixaria una polaroid i un telèfon fix al menjador.

FER UN COMENTARI