Dimarts al vespre es va presentar el manifest A Ribes i les Roquetes construïm la majoria, que ha de servir com a pas previ per a la creació de Construïm la Majoria, un nou espai polític al municipi de cara a les eleccions municipals del pròxim mes de maig.

Per acabar amb la gestió clientelar

De moment, en el manifest s’hi han adherit partits polítics com UM9-CUP, PDeCAT-Via, Solidiaritat Catalana per la Independència, així com les entitats: ANC, CDR Ribes Roquetes, Entitat Cultural i Esportiva Ger, Mes Moviment d’Esquerres i Moviment Republicà. L’objectiu és crear “una majoria oberta, transversal, participativa, plural, demòcrata, republicana i feminista”, per això els seus impulsors defugen de la idea d’una gran coalició, ja que argumenten que el que es pretén és crear un nou espai polític des de baix, transparent i democràtic. “La millor manera d’avançar és treballant col·lectivament, de forma participativa i horitzontal, com ho vam fer l’1 d’octubre”, diuen.

En el mateix manifest s’argumenta que el municipi viu “moments d’excepcionalitat política i social” i que el govern municipal no ha estat a l’altura de les circumstàncies: “els vïns i veïnes de Ribes i les Roquetes, en els darrers anys hem perdut moltes oportunitats per la millora de les nostres condicions de vida, com a conseqüència d’una gestió clientelar, reactiva, improvisada i opaca”.

Per continuar avançant en la creació d’aquest nou espai polític, s’ha convocat una primera assemblea oberta el 18 de novembre a les onze del matí al Centre Cultural El Local, a Ribes, amb la finalitat “d’emprendre de manera conjunta, nous camins creatius i transformadors per construir entre totes i tots una majoria que esdevingui una alternativa clara al govern actual”, conclouen.

El manifest està disponible a la web www.construimlamajoria.cat perquè s’hi adhereixin tots els ciutadans i entitats que vulguin.

FER UN COMENTARI