Neix la Plataforma Stop 5G Vilanova

2
1240

Recentment s’ha constituït la Plataforma Stop 5G Vilanova, que fa campanya per intentar evitar la implantació de la tecnologia 5G i que considera que ara és un bon moment per fer-ho. La plataforma entén que “la implantació de la xarxa mòbil de cinquena generació augmentarà molt el nombre de dispositius connectats a una escala mai vista”, amb connexió d’objectes quotidians (rentadora, nevera, robot aspiradora, etc.), elements del mobiliari urbà, vehicles de motor, robots industrials, etc. La “cara fosca” és que prèviament caldrà instal·lar petites antenes cada 100-500 metres als nuclis urbans i cada 250-500 a les carreteres. La Llei de Telecomunicacions 9/2014 del 9 de maig estableix que les companyies de telecomunicacions tenen dret a expropiació forçosa i a ocupació de la propietat privada per instal·lar la seva xarxa; a més, hi haurà, segons la plataforma, entre 12.000 i 20.000 satèl·lits en òrbites baixes i els nous telèfons mòbils també contribuiran “a la contaminació electromagnètica”.

La Plataforma es fa eco de la mobilització de científics i metges de 35 països que alerten dels perills potencials per a la salut humana i el medi ambient del 5G, atès que s’associa a la contaminació química i electromagnètica patologies com els càncers, ictus, infarts, Alzheimer, Parkinson, esclerosi múltiple, insomnis, TDAH, depressió i una llarga llista.

La plataforma fa campanya perquè els ajuntaments es neguin a implementar la tecnologia 5G al seu municipi. Per fer pressió, demana a la ciutadania que es registri a la Plataforma QAE (https://plataforma.quieroauditoriaenergetica.org/blog/14-categoria-blog-1/492-participacion-ciudadana-rechazo-tecnologia-5ge) per sumar-se a la petició de veto al 5G als ajuntaments i també per signar la petició presentada per la mateixa plataforma.

2 COMENTARIS

  1. No Xavier, el 5G es una tecnoogia per a telefonia movil. Que, de moment hauria de funcionar a 3,4-3,6 GHz. 5G es referei a “quinta generación”
    El router el que incopora es 2 antenes de tecnologia wi-fi amb una frequencia de 2,4 GHz, que és la de sempre i des fa 2-3 anys (no sé exacte) també incorpora un altre antena de tecnologia wi-fi a 5 GHz.
    Cada tecnologia per telecomunicacio sensse fils ni cables (n’hi han moltes a més de la telefonia i el wi-fi, es diferent en quant a la física de la onda es a dir la forma en que es transporta la informació. Les fequencies també solen ser difetents, dons cada banda de frequencies es reserva per un tipus de cosa.
    Cal recordar que el que diferencia cada tecnologia (TV, radio, tetra, wi-fi, telefonia, scaners d’aeroports, alarmes….) son dos coses 1) la fisica de la ona (la manera com es transporta la informació, coneixements que son del camp de la física i que els telecos estudien i apliquen) i 2) La frequència de la ona i longitud d’ona que estan estretament relaionades. (algun cop es poden sobreposar… no es gaire habitual.)

FER UN COMENTARI