Davant la constatació que manquen recursos d’atenció per a les famílies d’infants i joves que pateixen bullying, cinc persones del Penedès han decidit organitzar-se i constituir una associació per donar-los suport i, a la vegada, treballar per la prevenció de l’assetjament escolar. L’entitat, batejada amb el nom de Somx1, té seu a l’Escorxador de Vilafranca i té voluntat d’atendre totes les famílies de la vegueria que pateixen aquesta situació.

L’associació comença a treballar per assolir tres objectius: visibilitzar el bullying, crear consciència social sobre les conseqüències greus i molt greus que implica viure o haver viscut un trauma d’aquesta mena i, finalment, acompanyar i orientar les famílies amb fills i filles que pateixen aquest tipus d’assetjament.

Per començar a treballar, des de l’entitat fan una crida a totes les famílies i persones que se sentin interpel·lades perquè s’hi posin en contacte a través del correu electrònic [email protected], el telèfon 671 984 712 o bé a través de l’espai web de l’entitat

La primera prioritat de les cinc voluntàries que han tirat endavant aquesta iniciativa és organitzar grups de suport per a les famílies. “El bullying es viu amb molta solitud, hi ha encara molta incomprensió i falses creences al seu voltant. Amb aquests grups d’autoajuda volem que les famílies puguin intercanviar les seves experiències i fer que el procés de superació sigui una mica menys difícil i dolorós”, explica Antònia Colomé, la presidenta de l’associació.

El dia 2 de maig, coincidint amb el Dia Mundial Contra l’Assetjament escolar, tenen previst fer un acte públic per presentar Somx1 i, alhora, denunciar el profund impacte que l’assetjament pot tenir a nivell emocional, psicològic i acadèmic.

Una xacra social
L’assetjament escolar s’ha convertit en un problema cada vegada més greu entre els infants i joves i, en conseqüència, també per a les seves famílies. Segons les darreres dades publicades, el 24% de la població en edat escolar ha patit o pateix bullying i d’aquests un 36% es calcula que tindrà algun tipus d’afecció psicològica vinculada al trauma viscut.

Segons destaquen les persones impulsores de Somx1, “la necessitat i la manca de recursos per a les famílies que pateixen aquesta xacra de la nostra societat és la que ens ha portat a crear aquest espai de treball. És necessari prendre mesures i, tot i que tenim objectius modestos i recursos limitats, estem decidides a contribuir en tot el que puguem perquè en qualsevol entorn educatiu, de lleure o esportiu cada menor pugui créixer i desenvolupar-se de manera sana”.

FER UN COMENTARI