Els partits i entitats independentistes de Vilafranca del Penedès han creat una plataforma conjunta, Tot República, que té com a finalitat assentar les bases de la República catalana en tots els seus aspectes i reivindicar la importància dels fets de l’1 d’octubre de 2017.

Així, han decidit presentar-se de manera oficial durant el primer aniversari del referèndum del passat 1 d’octubre, que per la nova formació va ser “tot un exemple a l’hora de mantenir un ambient familiar i festiu malgrat tot”. De fet, pretenen seguir en aquesta línia durant el que han anomenat “Setmana de la República”, que seran uns dies farcits d’actes reivindicatius, divulgatius i lúdics coincidint amb la darrera setmana de setembre i la primera d’octubre.

Tot República pretén ser una “eina al servei de totes les entitats independentistes i favorables a la implantació d’una república d’arreu de la comarca”: els seus integrants inicials -Òmnium, l’Assemblea Nacional Catalana, Vilafranca x la Independència, el col·lectiu de la Marxa de Torxes, els Comitès de Defensa de la República, Esquerra Republicana, el PDeCAT i la Candidatura d’Unitat Popular-, busquen l’assoliment de la república i tenen la intenció de seguir promovent actes fins el compliment de la seva missió.

La Setmana de la República

La Setmana de la República arrencarà el dilluns 24 amb la projecció del documental “Las cloacas de Interior”. Dimarts i dimecres es projectaran els documentals “20-S“ i “1 d’octubre” respectivament: els 3 documentals seran d’accés gratuït i es projectaran a la Sala Zazie del Casal de Vilafranca a les 22h.

El dimarts 25 també s’inaugurarà, a les 19h del vespre i al Teatre Casal, l’exposició “Presos polítics a l’Espanya contemporània” de Santiago Sierra, que estarà disponible fins el dia 30.

Dijous 27 començarà el cicle de tertúlies sobre “Com fer la República”: la primera sessió es centrarà en la base de la República des del municipalisme, i es durà a terme a les 20h al Fòrum Berger Balaguer. La segona sessió, a les 20h de divendres a l’Auditori del Vinseum, exposarà la rellevància de les diferents variants dialectals dels Països Catalans i per això comptarà amb la participació de representants de totes les zones: el principat, el País Valencià, l’Alguer, la franja, la Catalunya nord i les Illes Balears. La tertúlia de dissabte es celebrarà a les 20.30h al Teatre Casal i la seva entrada tindrà un preu de 10 euros, destinats a la Caixa Solidària. En aquest acte s’exposarà la creació de la República des del punt de vista jurídic i legal.

Diumenge 30 es convoca a tothom a les escoles on van votar l’1 d’octubre a les 11h del matí, i s’organitzaran debats i tallers. Seguidament els participants es dirigiran al parc de sobre la llosa de la via, que des de Tot República han batejat com el “parc de l’1 d’octubre”, i allà s’organitzarà un vermut i dinar popular i es pretén crear un mural amb les imatges que cadascú aporti del passat dia del referèndum. Les fotografies utilitzades es desaran a l’arxiu municipal.

Finalment, l’1 d’octubre començarà com l’any passat: amb les matinades dels gralles a les 7h del matí, i es llençaran també uns coets commemoratius.

 

 

 

 

FER UN COMENTARI