Proposen que l’Escola Municipal de Música sigui l’eix vertebrador i que pugui acollir tots els col·lectius i entitats relacionades amb l’àmbit artístic i cultural de la vila.

Dimarts es va presentar al Casal d’Entitats de Sant Sadurní la plataforma Can Guineu, Espai d’Arts i Cultura que té per objectiu reivindicar que aquest edifici recentment adquirit per l’Ajuntament esdevingui un espai de creació, difusió i trobada del món artístic i cultural local. “Volem que tota la població conegui aquesta proposta i que quan es convoqui la consulta popular sobre l’ús que se li vol donar a Can Guineu, aquesta estigui sobre la taula i pugui comptar amb prou recolzament”, explicava Janet Porter.

L’Escola de Música, eix vertebrador

La plataforma ha elaborat un manifest en el qual desplega la seva proposta: “Pensem que Can Guineu hauria de ser un centre multidisciplinari on la comunitat creativa trobi els seus espais de creació, intercanvi i difusió de les seves maneres de fer”, diuen. Per a ells, l’edifici hauria de ser la nova seu de l’Escola Municipal de Música i aquesta hauria de ser l’element vertebrador de Can Guineu, entès com un àgora creativa i social del poble, un espai amb sales per desenvolupar diferents activitats  “promovent la vitalitat d’un centre que necessàriament ha de fomentar la inclusió i la participació d’entitats i col·lectius de la vila relacionats amb l’àmbit de la cultura: el teatre, la dansa, les arts plàstiques, el cinema, la fotografía, la cultura popular…”.

L’objectiu de la Plataforma Can Guineu, Espai d’Arts i Cultura és donar a conèixer la iniciativa a tota la població per tal que el dia que el consistori convoqui, tal com es va comprometre, un procés participatiu per decidir l’ús de l’edifici, aquesta sigui una possibilitat real i amb possibilitats.  Per donar-la a conèixer han elaborat un manifest, un full d’adhesions i faran difusió a través de les xarxes socials i amb reunions periòdiques.

El nou col·lectiu es defineix com a no partidista i fa una crida a l’adhesió de totes les entitats i ciutadans que creguin en la viabilitat del projecte.

 

FER UN COMENTARI