Neoliberalisme vs benestar Social, dos models contraposats

0
96

Byung-Chul Han, una de les veus filosòfiques més innovadores dels últims anys, parla de la societat del cansament com la conseqüència natural de la pressió de l’actual sistema econòmic. Depressió, trastorn d’hiperactivitat, síndrome de desgast ocupacional i altres patologies relacionades amb el tipus de vida imposat pel neoliberalisme, que prioritza els beneficis privats en lloc del benestar col·lectiu. Conceptes com el i la “treballadora pobra” o la “pobresa energètica” s’estan normalitzant a la nostra societat com una cosa quotidiana i inevitable, fruit d’un sistema econòmic profundament injust i desigual.

Els drets socials són vitals per garantir el dret a la ciutadania i a una vida digna. Per això creiem que és necessari replantejar les polítiques socials que es desenvolupen des del municipi. Aplicant polítiques de participació que impliquin a tothom en la seva planificació i gestió. Oferint un treball de proximitat als barris i a les persones, sense distinció ni discriminació. Per això, des de la CUP demanem la creació d’una regidoria de drets socials i la creació d’una Mesa Local d’Emergència Social i Habitacional que aglutini tots els agents públics i entitats implicades del municipi per coordinar respostes a aquesta problemàtica i oferir una millor qualitat de vida a tots els vilatans i vilatanes.

Necessitem una Vilafranca valenta per oblidar-nos de receptes caduques i afrontar els actuals reptes socials des d’una visió nova i integradora.

Vanesa Rafecas Figueras i Txus Magallón i Mora, membres de la CUP

Vilafranca del Penedès

FER UN COMENTARI