Nou pressupost, velles polítiques

0
104

El passat mes de desembre es van aprovar els pressupostos municipals corresponents a l’any 2020. Com ens té acostumats aquest equip de govern de l’Ajuntament de Vilafranca, no es contempla la inversió d’un sol euro en l’adquisició d’habitatges de titularitat pública i d’ús social per tal que es pugui facilitar una mica la quotidianitat de la vida als més desafavorits.

Això sí, dedica una partida de 250.000 euros a la rehabilitació d’habitatges amb finalitats socials; no 500.000 euros, com ha manifestat un grup polític de l’oposició. Val a dir que aquesta inversió, com de costum, està destinada a rehabilitar habitatges de particulars que després són ocupats per persones o famílies amb necessitats urgents i a un preu raonable. Però –i sempre tenim un però– aquests habitatges, passat el termini de cessió acordat amb l’equip de govern de l’Ajuntament, passen novament a mans privades, a mans dels propietaris dels habitatges.

Així mateix, les ajudes al lloguer s’han pressupostat per aquest 2020 en 20.000 euros. Igual que el 2019, igual que el 2018… Sembla ser que des de l’equip de govern han aplicat la praxi de la paritat consistent a aplicar la fórmula següent: ja que tenim cronificada la pobresa a la vila, cronifiquem els ajuts al lloguer. Això sí, se subvenciona el Vijazz amb 110.000 euros. Aquest és solament un exemple; en tenim molts més, però ho explicarem en altra ocasió.

Jose Antonio Barberà Molina, membre del Sindicat de Llogaters del Penedès

Vilafranca del Penedès

FER UN COMENTARI