Nova convocatòria del concurs literari per a joves “Amic-Ficcions, l’aventura de crear històries”

0
81

S’ha convocat una nova edició, la catorzena, del concurs de creació per a joves  “AMIC-Ficcions, l’aventura de crear històries”. El certamen s’adreça a estudiants de segon cicle d’ESO, Batxillerat i CFGM de Catalunya, Illes Balears, País Valencià, Aragó i Catalunya Nord i per participar-hi cal inscriure’s a través del web www.ficcions.cat des del 4 d’octubre de 2021 i fins al 7 de febrer de 2022.

L’objectiu del concurs és impulsar la creació literària i el treball en equip dels estudiants de Secundària, Batxillerat o Cicles Formatius de Grau Mitjà amb inquietuds literàries i culturals. AMIC-Ficcions vol continuar creixent i consolidar-se com el concurs de creació en llengua catalana de referència per als joves. L’any passat van participar al concurs més de 2.970 estudiants de 223 instituts d’arreu dels Països Catalans i enguany el propòsit és superar aquesta xifra.

El concurs es desenvolupa a través del web www.ficcions.cat, un punt de trobada on, a més de publicar-hi les seves històries, els participants podran trobar-hi notícies, entrevistes i enllaços d’interès. AMIC-Ficcions proposa cinc inicis extrets de les següents obres publicades: La memòria de l’arbre de Tina Vallès, Els desperfectes d’Irene Pujadas, Com llàgrimes en la pluja de Jordi Sierra i Fabra, Asfíxia de Chuck Palahnuik i La filla del rei d’Hongria (autor anònim). A partir d’aquests fragments, l’alumnat ha de crear una història de tres capítols. La participació pot ser individual o en grup de fins a tres persones.

La pujada del primer capítol començarà el 10 de gener de 2022 i el concurs s’acabarà el 28 de març, data límit per entregar el tercer capítol. El jurat, format per persones vinculades al món de la literatura i l’educació, valorarà la qualitat i l’originalitat de les històries. El veredicte es farà públic en diferents actes de cloenda territorials al llarg del mes de maig, on els finalistes i el professorat hi seran convidats.

L’organització del concurs premiarà les millors històries de cada territori. Els premis de l’edició d’enguany són: iPhone, PlayStation, iPad, Smartphone i auriculars sense fils. També es premiaran als professors més motivadors dels diferents territoris que més alumnes hagin presentat al concurs i, entre els quals, més relats hagin arribat a la final. Entre els premis al professorat per províncies sortirà el Premi al Professor més motivador de cada territori, el qual estarà guardonat amb una estada per a dues persones de dos dies amb sopar o esmorzar inclòs.

L’AMIC, compromesa amb l’educació

L’AMIC, Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació, representa a més de quatre-centes setanta publicacions en paper i digitals fortament arrelades arreu del nostre àmbit territorial, que conjuntament arriben a una tirada en premsa escrita en paper d’1.200.000 exemplars, mentre que en digital superen els 14.000.000 d’usuaris únics mensuals.

FER UN COMENTARI