Noves festes locals. 1 d’octubre

0
724

Tots els municipis de Catalunya gaudeixen per llei de dues festes locals que poden escollir segons les seves tradicions, voluntat o interessos. En la majoria de municipis, una de les dues acostuma coincidir amb la festa major. La que queda es pot guardar per alguna fira o aprofitar alguna festa local, com els 3 Tombs a Vilanova o com fa el Vendrell, que enllaça les dues festes locals per la festa major de Santa Anna. Altres opten per la segona Pasqua i també n’hi ha que ho fan per carnaval. N’hi ha per triar i remenar.

El nostre pas per la història és a ritme de twitter o microones, i algunes localitats ja han decidit que l’1-O sigui festa local. Una data relacionada amb els fets del passat primer d’octubre arran del referèndum sobre la independència de Catalunya. Una data que va marcar la història, i encara queda molt per esbrinar com evoluciona tot plegat.

La localitat de Seva, a la comarca de l’Osona, ha decidit actualitzar les seves festes locals. De moment només se celebrarà al 2019, i en els propers anys, suposo que la propera alcaldia decidirà on es posa. Per altra banda, l’ANC ha recomanat a tots els municipis catalans que adoptin aquesta esdeveniment cabdal com a data festiva. Hem d’actualitzar el nostre calendari segons la història que ens acull. No oblidem posar el nom al carrer tal com va acordar el ple municipal.

FER UN COMENTARI