Dissabte van tenir lloc les primàries del PSC, que van confirmar Miquel Iceta com a primer secretari del PSC amb un 54% dels vots. En clau territorial, però la candidatura més votada a la Federació Alt Penedès-Garraf va ser Núria Parlon, que va obtenir 199 vots (60,5%) respecte els 128 suports (39%) obtinguts per Miquel Iceta. Parlon es va imposar en els municipis de Vilanova, Vilafranca i Sant pere de Ribes, mentre que Iceta ho va fer a Sant sadurní i a Sitges.

El primer secretari de la Federació Alt Penedès-Garraf, Juan Luis Ruiz, ha felicitat Miquel Iceta i ha assegurat que “cal tenir en compte que una bona part dels militants del partit han votat amb idea de canvi” i ha explicat que “la nova executiva que es conformi al Congrés del PSC haurà de tenir en compte aquesta realitat i impulsar mesures fermes de reconnexió, de reorganització i de posicionament polític per ampliar la base socialista a Catalunya”.

El primer secretari del PSC de Vilafranca i membre de l’executiva nacional del partit, Francisco Romero, considera que “cal impulsar canvis al PSC i és evident que la Núria Parlon encarna aquest esperit. Tenim molts reptes per afrontar, com la crisi institucional, econòmica, social i de representativitat, i per tant necessitem noves maneres de connectar millor amb la societat. Tota aquesta feina s’ha de continuar tirant endavant amb més força”.

Finalment, des de la Federació Alt Penedès-Garraf s’ha demanat al Primer Secretari que es “mantingui ferm en el no a la investidura de Rajoy i en el vot coherent amb aquesta posició dels diputats socialistes, consultant a la militància del PSC”.

FER UN COMENTARI