L’Ajuntament de Vilafranca ha presentat avui una nova proposta emmarcada en l’Any Europeu del Patrimoni Cultural. Concretament, el projecte turístic busca mostrar el patrimoni cultural més amagat de la ciutat: l’interior i la història de 13 dels edificis més emblemàtics de la Vila, que inclouen trossos d’història des del romanticisme al modernisme i l’època actual.

El projecte es desenvoluparà el proper diumenge dia 30, durant el qual es faran un total d’onze visites guiades. A més, tothom qui ho desitgi podrà entrar lliurement a l’església de Sant Francesc i a la cripta de Santa Maria.

Dolors Rius, responsable de la regidoria de Promoció Turística, ha assegurat que s’estima la presència d’uns 1.400-2.000 visitants, i que la intenció és que l’any vinent es repeteixi l’activitat incloent edificis que no han pogut participar a aquesta primera edició.

L’experiència, sota el nom d’”Obrim Vilafranca”, inclou les visites a la Casa de la Vila, la Casa Joan Raventós (Cal Figarot), la Casa Salvador i Collazo (Consell Regulador de la DO Cava), la Casa Serra i Coromines, els magatzems Torres i Vendrell (Alfons XIII), la Casa Ayxelà, la Casa Macià, el Centre Artístic del Penedès (L’Agrícol), l’estació enològica, el Palau Baltà i els magatzems Jean Mory.

Cadascuna de les visites guarda una sorpresa: hi haurà música, tallers, degustacions, representacions teatrals o algun detall relacionat amb l’edifici que es visiti. Els fulletons informatius, a part d’una petita explicació de cadascun dels edificis i els horaris d’inici (les visites començaran a les 10.30 fins les 13.30, i es reprendran a les 17 fins les 19h però n’hi haurà de manera ininterrompuda a cada hora a cadascun dels edificis), també inclouen una llista de 20 restaurants vilafranquins que obriran les seves portes el diumenge, per acollir els grups de visitants que ho desitgin.

La Diputació de Barcelona ha aportat 3.000 euros per al finançament de l’activitat, que compta amb nombrosos col·laboradors. Les visites són gratuïtes i comptaran amb la presència dels mateixos propietaris dels edificis i persones vinculades amb la seva història. No cal fer reserva, ja que els grups es formaran a partir de l’ordre d’arribada. Per a més informació, es pot consultar la pàgina turismevilafranca.com

FER UN COMENTARI