Ocupació de pisos, cultiu de marihuana i estafes a internet, principals delictes a l’Alt Penedès

0
424

El dijous 25 de novembre es va celebrar un ple del Consell d’Alcaldies de l’Alt Penedès amb la presència del director general de la Policia, Pere Ferrer; acompanyat pel cap de la Regió Metropolitana Sud, Eduard Sallent; l’inspector en cap de l’Àrea Bàsica Policial de l’Alt Penedès, Manel Sancho, i el cap de la Comissaria de Sant Sadurní, Eduard Barca.

Els dirigents policials van parlar sobre la progressiva recuperació de la delinqüència després de la covid i van explicar que actualment els delictes més freqüents a l’Alt Penedès són l’ocupació d’immobles, el conreu de marihuana i les estafes per Internet. Van dir que la conflictivitat social s’ha reduït aparentment perquè el conreu de marihuana ha atret moltes persones que abans vivien de cometre altres delictes. I van fixar com a prioritàries la lluita contra la violència masclista i contra la llibertat sexual.

Respecte del nombre d’efectius de Mossos d’Esquadra, enguany la plantilla s’ha incrementat un 9% a la comarca i està previst que es facin petites promocions al llarg dels pròxims anys per garantir el relleu generacional i un creixement sostingut dels efectius a totes les comarques de Catalunya.

En resposta a les preguntes dels assistents, el director general va explicar que els mossos no poden entrar en un domicili i endur-se les plantes de marihuana ni arrancar-les d’un terreny particular, encara que rebin avisos i peticions veïnals i de l’Ajuntament; els cal una ordre judicial que triga a arribar i efectius suficients, perquè hi ha delictes molt violents relacionats amb la marihuana (“no és una droga amable”, va dir). Per aquest motiu, tenen com a principal objectiu desarticular les xarxes criminals de narcotràfic.

Pere Ferrer també va explicar que recentment la Generalitat ha fixat els estàndards de qualitat per a les càmeres de videovigilància i les càmeres lectores de matrícules, i ha signat un acord amb el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que li permetrà signar convenis amb els ajuntaments que vulguin instal·lar-ne.

FER UN COMENTARI