Òmnium de l’Alt Penedès organitza quatre xerrades al voltant de la llengua

0
454
el president d'Òmnium de l'Alt Penedès, Jordi Parellada, presentant el cicle

Des d’aquest divendres i fins a principis de juliol la delegació d’Òmnium Cultural a la comarca de l’Alt Penedès organitza un cicle de quatre xerrades a Vilafranca del Penedès al voltant de l’ús social del català. “La nostra intenció és convidar a tothom a reflexionar sobre la nostra llengua i la necessitat de defensar-la”, comentava el president de l’entitat, Jordi Parellada.

La primera de les xerrades serà el pròxim divendres, 7 de maig a les set de la tarda a l’auditori del Vinseum i la durà a terme la lingüista Carme Junyent, especialista en la recerca en l’àmbit de les llengües amenaçades. El mestre de català Jaume Rafecas serà el presentador de l’acte en el qual l’autora del llibre “El futur del català depèn de tu” explicarà perquè el català està en perill d’extinció.

El 28 de maig el cicle es trasllada a l’espai per a joves La Nau, ja que, la xerrada girarà al voltant de l’ús del català a les xarxes socials i entre els joves. L’oferirà el youtuber i instragramer català d’origen xinès Long Li Xue.

La tercera xerrada tractarà sobre l’ús correcte de la llengua en les traduccions. El periodista i traductor Magí Camps parlarà sobre l’estil i les transgressions del català amb una conversa oberta que mantindrà amb el doctor en Filologia Catalana, Jaume Ferrer. Serà l’11 de juny.

El cicle de xerrades al voltant de la llengua catalana clourpa el 2 de juliol a l’auditori del Vinseum amb Rosario Palomino, catalana nascuda al Perú i defensora de les llengües minoritàries. Palomino parlarà sobre com la llengua és una eina d’inserció social i laboral.

Totes les xerrades són gratuïtes, però per garantir les mesures de seguretat és imprescindible inscriure’s prèviament a través de la web de la delegació d’Òmnium a l’Alt Penedès. 

 

FER UN COMENTARI