On és el Penedès?

0
121

El Penedès, com a territori-vegueria-regió, ha quedat invisibilitzat arran de la crisi del covid-19. Invisibilitzat en les xifres que ofereix la Generalitat de Catalunya i invisibilitzat en els criteris del Departament de Salut per emmarcar el desconfinament.

El desconfinament es realitzarà a Catalunya, segons el Departament de Salut, amb el criteri de les regions sanitàries. No em sembla pas malament! Al contrari, em sembla millor que la proposta provincial del govern de l’estat. Però, com a penedesenc, em sap greu que el Penedès torni a desaparèixer del mapa, i mai més ben dit, ja que en aquest cas coincideix al 100% la realitat i la metàfora amb què volem explicar-la.

En el desconfinament, el Penedès tornarà a estar trossejat: l’Alt Penedès i el Garraf amb la regió sanitària metropolitana sud; el Baix Penedès, amb la regió sanitària de Tarragona; i l’Anoia, amb la regió sanitària de la Catalunya central.

També les dades que facilita diàriament la Generalitat són per regions sanitàries. Ja està bé, però amb un petit esforç estadístic es podrien fer per vegueries. Més quan la majoria de les regions sanitàries es corresponen amb el mapa de vegueries, amb l’excepció del Penedès.

Soc plenament conscient que això avui no és important. Que tenim altres prioritats. Però és bo tenir-ho en compte, que no sigui que llancem el nen o la nena amb les aigües brutes.

Ramon Arnabat, de Penedès en Comú

Vilafranca del Penedès

FER UN COMENTARI