Orwell i el pla del carrer del Comerç

0
105

Qui ens ho havia de dir, però el govern de Vilafranca se’ns ha tornat orwellià. L’escriptor descrivia a la seva distòpia 1984 un dels engranatges clau del poder: el Ministeri de la Veritat, que es dedicava a reescriure constantment la història. Doncs bé, el regidor d’Urbanisme ha actuat com un veritable ministre orwellià de la Veritat quan ha informat la ciutadania que la Generalitat ha demanat efectuar únicament petits retocs al pla del carrer del Comerç. Per molt que el regidor hagi interioritzat el seu paper novel·lesc, es produeix una col·lisió frontal amb la realitat d’una Comissió Territorial d’Urbanisme de la Generalitat que ha qüestionat aspectes essencials del pla i n’ha suspès l’aplicació.

I no són petits detalls rutinaris, les modificacions que demana la Generalitat, com pretén vendre’ns l’equip de govern. Senzillament, el seu projecte estrella ha estat torpedinat. Ens trobem davant el fracàs d’una manera de governar i davant el fracàs d’una visió de ciutat.

És l’hora de fer autocrítica i d’assumir responsabilitats, de replantejar el projecte des de zero i fer-ho de forma compartida. És l’hora d’aprofitar aquest fracàs per replantejar la Vilafranca que volem. Si es fa, ens hi trobaran! No volem que Vilafranca sigui escenari de cap distòpia orwelliana.

Mònica Hill, Pere Sàbat, Gemma Urgell, Salvador Campamà i Montse Espinosa

Grup municipal d’ERC de Vilafranca del Penedès

FER UN COMENTARI