Participar al Vendrell

0
202

La remodelació de la plaça Trillas, el Tabaris i el seu entorn haurà d’impulsar canvis importants amb el segell de la gent del municipi, atès que aquest projecte en part el faran a través d’un procés de participació ciutadana, si realment, una vegada hagin votat i decidit el que volen els vilatans i vilatanes, el govern compleix amb la voluntat del poble i fa el que li diu el poble. El veritable problema d’un procés participatiu no és fer-lo, ni tan sols és pagar el cost econòmic que tingui, ja que fer participar la gent sempre és guanyar. El veritable problema és quan no fas res del que has dit que faries i la gent sent que ha perdut el temps.

Això, possiblement, deuen pensar tots els vilatans i vilatanes de Vendrell que van participar en el procés participatiu del Parc del Botafoc el març de 2017, vist que ara per ara als terrenys on hauria d’haver-hi el parc hi ha terra i brutícia, i el nostre Ajuntament, més enllà de plantar oliveres a un extrem, segueix fent-lo servir d’aparcament dissuasiu, quan hauria de ser un pulmó verd i no una altra font contaminant de vehicles i de deixalles.

I ara, a les acaballes de la legislatura, el mateix govern posa en marxa un altre procés participatiu, que no sabem del tot com acabarà, perquè la gent de la zona de mar té altres prioritats. El que és segur, per la seva magnitud i pel període en què ens trobem, és que aquest govern no tirarà endavant ni el projecte del Botafoc ni el de la plaça Trillas. El missatge que se’ls envia és que de res serveix participar. Encara que segur que fins i tot els que han governat fins aquesta legislatura, en el seu programa electoral no dubtaran a dir que els seus grups polítics a la pròxima legislatura faran un gran parc.

Antonio Garcia Leal
El Vendrell

FER UN COMENTARI