Paté i confit de Gall del Penedès IGP, el nou producte per aquest hivern

0
620
FUNDACIÓ MAS ALBORNÀ

Aquest matí el Consell Comarcal de l’Alt Penedès ha acollit la presentació d’un nou producte de gastronomia local, el paté rústic de Gall del Penedès IGP (Indicació Geogràfica Protegida). Aquest paté ha estat promogut pel Consell Regulador de la IGP Gall del Penedès i la marca d’embotit de Mas Albornà (Mallart Artesans Xarcuters), i ha comptat amb el suport de la Fundació Alícia. Segons la consellera comarcal d’agricultura, Sílvia Pérez, es tracta d’una “novetat inèdita i singular que contribuirà a fer créixer el patrimoni gastronòmic penedesenc”.

La regidora de Promoció Turística de l’Ajuntament de Vilafranca, Dolors Rius, ha comentat que des de les institucions estan “molt emocionats amb el projecte” perquè facilitarà la creació de vincles entre comerços i productors i recordava que hi ha poques persones que es dediquin a la cria del gall del Penedès, activitat que segueix unes pautes d’alimentació i criança molt curoses i específiques per garantir-ne la màxima qualitat.

Sílvia Pérez, Joan Clotet, Xavier Lluch, Enric Ferré i Dolors Rius a la presentació del paté. // LA FURA

Gall tot l’any

Enric Ferré, president del Consell Regulador de la IGP Gall del Penedès, explicava que aquest producte està disponible tot l’any, però que el consum acostuma a ser estacional, concentrat al període nadalenc. Amb l’elaboració d’aquest paté, al qual s’afegeix també el confit de gall del Penedès, Ferré explicava que es busca “fomentar el seu consum perquè molta gent no està avesada a la cuina d’aquest animal i aquesta és una bona manera de fer-lo arribar a la taula”. Ferré remarcava que consumir productes de proximitat és important per l’economia circular: “si volem fer país, també hem de pensar en què mengem i bevem; perquè tenim productes de qualitat excepcional i consumir-los a casa suposa tancar el cercle que s’inicia a les vinyes i a les granges dels productors”.

El fet de disposar del paté i el confit, a banda de la mateixa carn de gall que es pot adquirir a una quinzena de pollastreries i carnisseries de la zona, facilita el consum d’aquest producte local tot l’any.

Des de la Fundació Mas Albornà, el seu president Joan Clotet apuntava que aquest nou producte “combina l’amor pels animals dels productors amb l’IGP amb la tendresa de les mans dels nostres usuaris”. Clotet afegia que de moment hi ha el conft i el paté, però que no descarten incorporar nous productes en aquesta línia.

FER UN COMENTARI